- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra New Mexico til California

22.4. - 7.5. 2012

 

Dette er en helt ny tur som vi har laget fordi så mange har ønsket å se enda mer av den amerikanske sør-vesten. Turen vår fra Salt Lake City til San Francisco er en av våre mest populære, og her kommer altså turen for dem som ønsker å oppleve andre deler av dette fascinerende området. Denne gangen begynner vi i Albuquerque og ender opp i San Diego. Indianerkultur og den spanske erobringen blir en rød tråd gjennom det hele, naturen er helt spesiell, og i tillegg er det gode sjanser for sol og varme på denne årstiden. 

 

Søndag 22.4.:

Vi reiser fra Kjevik (evt. andre flyplasser) via Amsterdam til Albuquerque, New Mexico. Her lander vi på Albuquerque International Sunport, det høres jo lovende ut!

I Albuquerque skal vi være i tre netter.

 

Mandag 23.4.:

Albuquerque (grunnlagt 1706) er den største byen i New Mexico og ligger ved elva Rio Grande, og denne dagen skal vi se gamlebyen, "Old Town", med byens eldste bygning, kirka San Felipe de Neri. Adobe-arkitekturen dominerer i denne bydelen, og mange av de gamle bygningene er i dag restauranter eller butikker som selger kunsthåndverk og souvenirer.

  

Tirsdag 24.4.:

Denne dagen blir det dagstur til Santa Fe, som er hovedstaden i New Mexico og har en enda eldre historie enn Albuquerque. Byen ble offisielt grunnlagt i 1608 og er kjent som en kunst-og kulturby. Vi skal også besøke El Rancho de las Golondrinas, "Svalenes gård", som er et såkalt levende historisk museum, her kan vi se hvordan dagliglivet på en spansk "rancho" gikk for seg på 1700-tallet.

 

Onsdag 25.4.:

Så setter vi kursen nordover gjennom nydelig landskap mot en ny stat, Colorado. På ettermiddagen kommer vi fram til Durango, kjent gruve- og westernby, og her slår vi oss til ro i to netter.

Torsdag 26.4:

I dag skal vi på togtur med den berømte Durango-Silvertonjernbanen, kjent som en av verdens vakreste og mest spennende togturer. Den ble bygd 1881-82 for å frakte gull og sølv fra San Juan-fjella, men var faktisk en passasjerjernbane fra begynnelsen også, på grunn av det spesielle landskapet og fordi den var et fantastisk stykke ingeniørkunst.Vi får et par timer i Silverton før vi kjører tilbake til Durango igjen. Mesteparten av dagen går nok med til dette.

  

Fredag 27.4.:

Så skal vi fortsette turen vestover. Ikke så langt fra Durango finner vi den fantastiske Mesa Verde National Park, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I disse klippe-boligene bodde det folk i over 700 år, fra år 600 til 1300. Her  skal vi først innom besøks-senteret før vi kjører videre inn i det store området. Opp til klippeboligene må vi ha med lokal guide. En av bygningene, Cliff Palace, regnes for å være den største i sitt slag i USA.

 

Fra Mesa Verde fortsetter vi vestover til Four Corners-området. Dette er det eneste stedet i USA der fire stater møtes, og her kan en altså ha et bein i Arizona, ett i New Mexico, ei hand i Utah og ei i Colorado (forutsetter rumpa i været)!

Om kvelden ender vi opp i Chinle, Arizona.

 

Lørdag 28.4.:

Chinle ligger like ved Canyon de Chelly (utt."Shey") som ligger på Navajo-indianernes reservat. Dette er et helt spesielt og spennende område som har vært boplass for Anazasi-indianere fra ca. år 350 til 1300, og fortsatt tilhører indianerne.. Etter noen timer her kjører vi sørover til Holbrook. Nå er vi inne på Route 66, og vi vil prøve å få til overnatting i det berømte tipi-motellet.

 

Søndag 29.4.:

Vi tar en liten omvei for å få med oss Petrified Forest National Park, der vi kan se store mengder forsteinet tre og et fantastisk landskap. Herfra kjører vi sørover gjennom Apache-indianernes reservat til Phoenix-området der vi blir over natta.

 

Mandag 30.4.:

Denne dagen kjører vi inn i California der vi skal være resten av turen. Utpå etermiddagen kommer vi til vakre Palm Springs, en oase i ørkenen. Dette var Hollywoods feriested på 1930-tallet, og er det fortsatt. Her skal vi slappe av og kose oss, Palm Springs er full av koselige småbutikker, restauranter og kunstgallerier, og hotellet har selvsagt basseng... To netter her.

 

Tirsdag 1.5.:

Hele dagen i Palm Springs, med mulighet for egne ekskursjoner, om ønskelig.

 

Onsdag 2.5.:

Vi fortsetter vestover fra Palm Springs, muligens via Big Bear Lake, og ender opp i området ved Temecula. (Mer om denne dagen etter hvert.)

 

Torsdag 3.5- lørdag 5.5.:

Vi kjører via blomsterbyen Carlsbad til San Diego,  USAs sjette største by, og opprinnelig den første i kjeden av de 21 "missions" spanjolene grunnla da de erobret California. Her skal vi være i tre netter, og mulighetene for sightseeing er ubegrensede, men "Gasslyktkvarteret" og Gamlebyen er steder vi må ha med oss. Det samme er den fantastiske Sea World der hvaler og delfiner opptrer. Noen har vel litt mer shopping å gjøre...

 

Søndag 6. 5.:

Vi flyr heim fra San Diego, avgangstidene er ikke klare ennå.

 

Mandag 7. 5.:

I Norge igjen...

 

 

 

 

Praktiske opplysninger:

Pris: Kr. 27.500 per person i dobbeltrom,  kr. 4000 mer i enkeltrom.

Prisen kan bli justert ved endring av dollarkurs, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

-          Fly Kjevik – Albuquerque, retur fra San Diego

-          14 overnattinger i motell/hotell

-          14 frokoster

-          All transport i USA

-          Inngang til alle parker, musèer og andre severdigheter vi tar dere til

 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring.

Du må ha elektronisk pass for å komme inn i USA. Det må  også søkes om innreisetillatelse via internett for å komme inn i USA (ESTA), dette er vi selvsagt behjelpelige med.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Solheim Gård, 4820 Froland.