- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra Salt Lake City til San Francisco

2. – 18. mars 2012


 


 

Velkommen til en uforglemmelig tur til den sør-vestre delen av USA! Vi gleder oss til å ta dere med til denne fascinerende delen av landet, typisk amerikansk og samtidig helt spesiell!

Her finner vi en blanding av ”engelsk”, spansk og indiansk kultur, og en overveldende natur. I tillegg får vi med oss et par av de største byene. Og vi kan regne med alt fra snø til palmer og shortsvær!

Men selv om lista med attraksjoner er lang, er det ofte de små tinga som setter seg fast i minnet etter en slik tur, som for eksempel de artige frokoststedene eller mennesker en møtte underveis. Og så har vi det jo utrolig sosialt og koselig sammen, det er en av fordelene med å ikke være så mange.

Her er altså programmet (vi forbeholder oss retten til noen forandringer underveis).


 


 

Fredag 2.3:

Flyet vårt går fra Kjevik (evt. andre flyplasser med forb. til Amsterdam) på morgenen. Vi flyr fra Amsterdam til Salt Lake City, Utah (med mellomlanding i Detroit eller Minneapolis), og kjører rett til motellet vårt, bare et kvarters vei fra flyplassen. Det er 8 timers tidsforskjell. Her blir vi i to netter.


 

Lørdag 3.3:

Etter frokost kjører vi først ut til selve Salt Lake - saltsjøen. Så er jo Salt Lake City mormonernes hovedstad, og vi skal få med oss Heritage Park med monumentet som er satt opp der Brigham Young først så utover dalen og sa: "This is the place!" Her ser vi også en kort film som gir oss en god bakgrunn for det vi skal oppleve de neste dagene. Etterpå fortsetter vi opp i fjella til Park City der det var OL i 2002. Vi tar med oss både OL-museet og selve byen, men tar kvelden ganske tidlig, av erfaring er vi ganske trøtte denne dagen..


 

Søndag 4.3:

I dag er det søndag, som betyr at vi får høre det verdensberømte ”Mormon Tabernacle Choir” opptre. En uforglemmelig opplevelse! Så tar vi oss en god søndagsbrunch på Hotel Little America (inkludert) før vi kjører sørover langs Rocky Mountains og ender opp på Ruby's Inn ved Bryce Canyon i kveldinga.


 


 

Mandag 5.3:

Denne dagen skal vi se Bryce Canyon National Park, med de mest utrolige fjellformasjoner i fantastiske farger. Her blir det mange fotostopp! Vi kjører på en fjellrygg så langt veien går, ca. 3 mil. Hvis vær og føre tillater det, tar vi også turen til Zion nasjonalpark med sin spesielle og fantastiske natur.Overnatting på Parry Lodge i Kanab.


 

Tirsdag 6.3.: :

I dag blir det en del kjøring, med mye å se. Fra Kanab, Utahs "Lille Hollywood", der bl.a."Krutrøyk" ble spilt inn kjører vi østover langs Vermillion Mountains og passerer Glen Canyon Dam, den nest størse i Coloradoelva. Nå er vi inne i Arizona, på navajoenes reservat. Her får vi oppleve et av turens store høydepunkter, Antelope Canyon, sammen medd vår navajoguide Chief Slowhorse. Så fortsetter vi sørover. I Cameron, som også ligger i reservatet, spiser vi middag på en koselig restaurant. Her har navajoene en ”trading post”, dette er nok en av de største og beste butikkene av sitt slag – mye fint indianerhåndverk!

Om kvelden er vi framme i Sedona, som skal være basen vår de neste tre nettene. Hotellet, Sky Ranch Lodge, ligger på en høyde utenfor byen og er utrolig trivelig.


 

Onsdag 7. og torsdag 8.3.:

Sedona er en nydelig liten by som ligger idyllisk til mellom røde fjell, og den er kjent som et kunstnersenter. Disse to dagene tar vi det litt mer med ro og koser oss her – og får et lite pusterom! Her er gode shoppingmuligheter, og også mulighet til småutflukter.


Fredag 9.3.:

Så er turen kommet til selveste Grand Canyon, regnet som et av verdens største underverker. Vi skal se en kjempefin film (3-D) før vi kjører inn i selve nasjonalparken. Vi kjører østover langs sørkanten (”The South Rim”) med mange stopp underveis, bl.a. må vi se Hopi House, med utrolig flott brukskunst, men her er det naturen selv som gjør det største inntrykket.

Om kvelden ender vi opp i Williams, en skikkelig Route 66-by.


 

Lørdag 10.3:

Vi tar frokosten i Williams, og herfra kjører vi den legendariske Route 66 et stykke. Arizona er den staten som har mest igjen av den originale veien fra 1926, og vi stopper i noen småbyer på denne strekningen. På ettermiddagen kommer vi til grensa mot Nevada. Her finner vi Hoover Dam, som er verdens høyeste (218 m) og produserer vann og strøm til tre stater: Nevada, Arizona og California. Herfra er det bare 50 km til Las Vegas, hvor vi skal bo i to netter.


 

Søndag 11.3:

Las Vegas har enormt mye å by på, så her kommer tida til å fly! Fra Venezia er det bare å krysse gata, så er vi i Paris, og litt lenger nede finner vi både New York og Egypt. Alle disse er enorme hoteller, selvsagt med kasinoer, så det skulle være nok av muligheter til å

spe på reisekassa! Denne dagen må vi regne med å bruke beina mye, det er den eneste måten å få sett Las Vegas på. Om kvelden spiser vi på en av de mange buffet-restaurantene i byen.


 

Mandag 12.3:

Kanskje litt mettet av glitter og glamour setter vi kursen videre vestover gjennom ørkenen. Vi krysser grensa til California, og nå er vi kommet til staten vi skal være i resten av tida. Calico er en restaurert sølvgruveby, og her tar vi lunsjpausen vår. Etter hvert tar ørkenen slutt, det grønnes og vi nærmer oss Stillehavet. De neste to nettene overnatter vi i Los Angeles, nærmere bestemt i bydelen Alhambra.


 

Tirsdag 13.3:

Det går jo ikke an å ha vært i L.A. uten å ha sett Hollywood! På formiddagen tar vi en runde her. Men dagens hovedattraksjon blir nok Universal Studios. Her blir vi tatt med på en reise gjennom filmens verden, vi kommer litt bak kulissene og får også med oss et show eller to.


 

Onsdag 14.3.:

Så bærer det nordover langs kysten. I Santa Barbara finner vi en av de 21 ”missions” (kirker/”misjonsstasjoner”) som ble grunnlagt av spanjolene på 1700-tallet da de inntok California sørfra. Dette er en viktig del av Californias historie, og Santa Barbara Mission, også kalt ”Queen of the Missions”, er helt spesiell, bl.a. fordi at det er den eneste som har vært i kontinuerlig bruk siden den ble grunnlagt – den katolske menigheten har den fortsatt som sin kirke.

Solvang er en dansk småby, i alle fall så dansk som det går an å bli i Amerika! Her må vi også kikke litt, og få i oss litt mat.

Så følger vi Highway 1 nordover, en naturskjønn veistrekning. Vi overnatter på Sea Otter Inn i Cambria, en koselig småby ved Stillehavskysten, og spiser middag på en restaurant med utsikt over Stillehavet. 

Torsdag 15.3.:

Hele denne dagen skal vi kjøre på den fantastiske Highway 1, med mye interessant både av natur og kultur. I San Simeon skal vi se en av Californias største attraksjoner, aviskongen

W. R. Hearsts (”Citizen Kane”) enorme palass, dette må bare oppleves! Både bygningene, antikvitetene og ikke minst beliggenheten… dette fins det ikke maken til!

Utpå dagen kommer vi til Big Sur-området. Her kjører vi på en smal vei langs Stillehavet (ikke skummel!). I dette området får vi også oppleve en redwood-skog fra innsida. Redwood er verdens høyeste treslag! Overnatting i Monterey.

 

Big Sur – ved Stillehavet!


 

Fredag 16.3:

Fra Monterey fortsetter vi nordover til San Francisco der vi tar en rundtur i byen og får med oss noen av de mest kjente severdighetene, bl.a. Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf og de gamle trikkene


 

Lørdag 17.3:

Tidspunkt for hjemreise er foreløpig ikke klart, men vi reiser fra flyplassen i San Francisco en gang i løpet av dagen.


 

Søndag 18.3.:

Vi lander på Kjevik i løpet av dagen.


 


 

HJERTELIG VELKOMMEN TIL Å BLI MED OSS!


 

Kristin og Terje Solheim


 

 


 

Praktiske opplysninger:


 

Pris: Kr. 26.000per person i dobbeltrom, kr. 4000 i tillegg for enkeltrom.

Ved øking av dollarkursen kan prisen stige noe.


 

Påmelding innen 31. desember 2011


 

Inkludert:

  • Fly Kjevik –Salt Lake City, USA, retur San Francisco - Norge
  • 15 overnattinger i motell/hotell
  • 14 frokoster
  • All transport i USA
  • Inngang til nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til, inkludert her er Universal Studios og Hearst Castle + flere andre steder
  • To guider/reiseledere (Kristin og Terje)
  • En opplevelse for livet!


 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring.

Det kreves elektronisk pass for å komme inn til USA (utstedt etter 2004)

Det må også søkes om innreisetillatelse (ESTA), dette hjelper vi med.


 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Solheim Gård, 4820 Froland