- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

OPPLEV BÅDE DET SKANDINAVISKEMIDTVESTEN

OG DET SKIKKELIGE VILLE VESTEN!

28. sept.- 13.okt. (20.okt.)


Dette er "klassikeren" blant turene våre, og den vi har hatt flest ganger. Her får du oppleve Amerika på sitt beste! Utvandringen fra Skandinavia, spesielt Norge, blir en rød tråd gjennom turen, med gårdsbesøk og møte med både norsk- og svenskamerikanere. Å kjøre over prærien er en utrolig spesiell opplevelse som gir oss bedre innblikk i nybyggernes liv. Så kommer vi til "ville vesten" med Black Hills og Yellowstone nasjonalpark, en naturopplevelse uten sidestykke!

I tillegg har en del ønsket seg en lengre tur. Derfor får dere to alternativer her: En to ukers tur fra Bismarck, North Dakota til Minneapolis, Minnesota, og en tre ukers variant der vi bl.a. får med oss Niagarafossen og New York City. Hjemreise fra Minneapolis eller New York.


Fredag 28.9: Vi flyr til Bismarck, North Dakota, via Minneapolis. I Bismarck skal vi bo to netter.

 

Lørdag 29.9: Denne dagen skal vi på Norsk Høstfest i Minot, den største skandinaviske festivalen i USA. Her kan du få lefse og lutefisk og mye fin musikk,  og kanskje treffe gamle kjente!

 

Søndag 30.9: På formiddagen går vi på staten North Dakotas historiske museum i Bismarck, etter vår mening et av de beste vi har vært innom, før vi krysser Missourielva og setter kursen vestover. På veien stopper vi i Teddy Roosevelt National Park, en av de få stedene det fortsatt er mulig å se villhester. Vi overnatter i Miles City, Montana

Mandag 1.10: Vi kjører innom Little Bighorn Battlefield, også kalt Custers Last Stand, på Crow-indianernes reservat. Dette slaget var det eneste indianerne vant (1876). Så kjører vi videre vestover til Big Timber, og satser på å få til et opplegg med Sons of Norway her om kvelden. Overnatting i Big Timber.

 

Tirsdag 2.10: Denne dagen vil vi prøve å få til et besøk på en ranch i Big Timber. Vi tar også med oss Crazy Mountain Museum, et lite, norsk museum, før vi fortsetter til Livingston. Herfra svinger vi sørover til Gardiner, ved porten til Yellowstone. Her blir det overnatting.


Jorder


Onsdag 3.10: Så er vi kommet til et av de virkelig store høydepunktene på turen: Vi krysser grensa til staten Wyoming, og kommer inn i Yellowstone nasjonalpark, verdens første og enav USAs største, med utrolig dyreliv, fantastiske fosser og spennende geysirer, bl.a. den berømte Old Faithful. Ca. annenhver gang har vi sett bjørn her...  Om kvelden er vi framme i Cody, oppkalt etter Buffalo Bill Cody.

 

Torsdag 4.10: Vi besøker Buffalo Bills Wild West Museum på formiddagen,  og kjører over de vakre Bighorn Mountains (nesten 3000 m.o.h.) til Buffalo, Wyoming, hvor vi overnatter.

Fredag 5.10: På vei østover legger vi veien innom Devils Tower, en utrolig spesiell fjellformasjon. Det fins flere indianerlegender som forteller om dene klippen, i tillegg er den kjent som Fantomet-klippen. Videre tar vi en stopp i den gamle gruve-, gambling- og westernbyen Deadwood på vei til Rapid City, South Dakota.

Vi blir tre netter i Rapid City, her får vi pusta ut litt...


Mt. Rushmore

Lørdag 6.10 og søndag 7.10: I Rapid City /Black Hills-området ser vi bl.a. Mount Rushmore med de fire presidentene, Crazy Horse- monumentet og Borgund Stavkirke. Det blir også treff med Sons of Norway-medlemmer.
Vi legger opp til noe shopping her, det er vel nødvendig!

Mandag 8.10: Vi kjører videre østover, er innom Badlands nasjonalpark, og tar også et stopp i 1880-byen, en restaurert westernby.. Her kan vi oppleve den ville vesten igjen! Videre kjører vi over prærien til Sioux Falls, South Dakota, og overnatter der.

Tirsdag 9.10: I dag krysser vi grensa til Minnesota, og vi kjører tvers over staten til lille Houston. Her skal vi besøke gården til familien Henderson, en opprinnelig norsk nybyggerfarm. Her blir det hayride med 1939 John Deere-traktor, omvisning på gården, og god mat! Overnatting her.
 

Onsdag 10.10: Fra Hendersons farm kjører vi nordover, opp til tvillingbyene Minneapolis/ St Paul, og tar en liten sightseeing i byen. (Capitol, St Anthony Falls). To netter her.

 

Torsdag 11.10: Denne siste dagen skal vi nord for byen til Chisago county, området der Vilhelm Mobergs bøker om utvandrerne går for seg. Vi besøker Stillwater, Lindström og Nya Duvemåla. Så blir det middag hos det norsk/svenske ekteparet Brandvold om kvelden.
Fredag 12.10: Hjemreise for de som skal ha to ukers tur. Resten fortsetter gjennom Wisconsin til Green Bay-området.

 

Lørdag 13.10: Herfra kjører vi Michigans Upper Peninsula til Mackinaw City, og satser på at været er så bra at vi kan ut på Mackinac Island, ei helt spesiell øy uten biler.

 

Søndag 14.10: Videre til Detroit, Michigan, overnatting der.

 

Mandag 15.10: Så kjører vi til Niagara Falls gjennom Canada, og overnatter på kanadisk side av fossen. Dette er en av USA og Canadas største turistattraksjoner, og vel verd et besøk.

 

Tirsdag 16.10: Lang kjøredag til New Jersey. Vi bor 3 netter på et bra hotell nær Newark flyplass, dette er en grei base for de neste dagene.

 

Onsdag 17.10: Tur til Statue of Liberty og Ellis Island. Kanskje noen kan finne ut noe nytt om slekt som var innom her? Shopping på kvelden for de som trenger det.

 

Torsdag 18.10: Rundtur på Manhattan med dobbeltdekker-buss, vi stopper underveis og får med oss Ground Zero, Broadway, Central Park og Empire State Building.

 

Fredag 19.10: Heimreise

 

Lørdag 20.10: Tilbake i Gamlelandet!

 

Praktiske opplysninger:

 

Pris:

For 2 ukers tur: Kr. 26000 kr per person i dobbeltrom, 4000 ekstra for enkeltrom

For 3 ukers tur: Kr. 33000 per person i dobbeltrom,  6000 ekstra for enkeltrom.

Pris kan bli justert ved endring av dollarkurs.

 

Hva dere får for pengene:

-          Fly Kjevik/Sola – Bismarck, USA, retur fra Minneapolis eller New York

-          14 (21) overnattinger i motell/hotell

-          14 (21) frokoster

-          2 middager

-          Inngang til alle parker, musèer og andre severdigheter vi tar dere til.

-          All transport i USA

-          To reiseledere: Terje og Kristin

-          En opplevelse for livet!

 

 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring.

Det kreves elektronisk pass for å komme inn til USA (utstedt etter 2004)

Det må også søkes om innreisetillatelse (ESTA), dette hjelper vi gjerne med.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Solheim Gård, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com