- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

  Med Solheim Tours til Amerikas vestkyst

3. - 18.sept. 2012

 

   Denne turen går til både Canada og USA, til provinsen British Columbia og statene Washington, Oregon og California. Vi starter i vakre Vancouver, og flyr heim fra San Francisco. Da har vi mange opplevelser bak oss, bl.a. tre store byer: Vancouver, Seattle og Sacramento. Vi har fått med oss fire nasjonalparker: Redwood, Yosemite, Sequoia og Kings Canyon, og sett både verdens største og verdens høyeste trær!

Ellers byr hver dag på nye opplevelser, som vanlig i godt selskap med ei lita gruppe.

   Amerikas vestkyst har - naturlig nok - et vestkystklima, så noen regnbyger må vi nok ta høyde for, men det er jo dette klimaet som gjør området så fantastisk frodig. Etter hvert skal vi være mer i innlandet, der er det normalt tørrere.

   Vi gleder oss til denne spesielle turen i fantastisk natur, og håper dere synes den ser spennende ut!

 

 

Mandag 3.:

Vi reiser fra Kjevik/Sola (evt. andre flyplasser) via Amsterdam direkte til Vancouver i British Columbia ved Canadas Stillehavskyst. Her blir vi i to netter.

 

Tirsdag 4.:

Denne dagen bruker vi i Vancouver og omegn. Byen ligger fantastisk fint til mellom snøfjell og hav. Vi tar taubanen opp til Grouse Mountain der vi har en utrolig utsikt over byen.Etterpå rusler vi rundt i Stanley Park og tar en tur til den eldste bydelen, Gastown. Men vi holder det ikke gående så lenge første kvelden...

  

Onsdag 5.:

Vi står tidlig opp og tar morgenferja fra Vancouver over til Vancouver Island og hovedstaden i BC, Victoria, en nydelig "britisk" by som ligger på sørspissen av øya. Det fantastiske hage-/parkanlegget Butchart Gardens utenfor byen skal vi også få med oss. Overnatting på øya.

 

Torsdag 6.:

På morgenen blir det enda en ferjetur over til Port Angeles i staten Washington, USA. Immigrasjon og passkontroll foregår på den canadiske sida før vi går ombord. Vi fortsetter til en av USAs norskeste byer, Poulsbo, hvor vi blir i to netter.

 

 

Fredag 7.:

Bytur til Seattle, og transportmidlet er fortsatt ferje! Vi tar en tur opp i Space Needle, Seattles kjente landemerke fra verdensutstillingen i 1962. Pike Place Market er nok Seattles mest kjente turistattraksjon. Her er det moro å gå og kikke på alt som er til salgs av både blomster, matvarer og dill & dall... Det er også en kjempefin plass å ta seg en matbit.

Litt rusling i byen på egen hånd blir det også tid til.

Så vil vi prøve å få med oss et treff med den lokale Sons of Norway-lodgen i Poulsbo om kvelden.

 

Lørdag 8.:

Vi bruker litt tid i Poulsbo (mange gilde småbutikker her også, og masse norsk!) før vi kjører sørover. Vi stopper underveis infosenteret for vulkanen Mt. St. Helens.

Så krysser vi Columbia- elva og er inne i staten Oregon. Om kvelden er vi framme i Portland, Oregons største by, der det blir overnatting.

 

Søndag 9.:

Denne dagen skal vi kjøre gjennom hele staten fra nord til sør på Interstate 5, fra Portland til Grants Pass, hele tida på vestsida av fjellkjeden Cascade Range. Vi tar flere stopp på veien, og satser på å komme tidlig fram og ha en rolig og avslappende kveld.

 

Mandag 10.:

Så kjører vi mot kysten igjen og krysser grensa til California på vei til Crescent City. Og nå nærmer vi oss Redwood National Park, et fantastisk naturområde med enorme mengder av verdens høyeste treslag, Kystredwood eller Sequoia sempervirens. Verdens høyeste tre på 112m er i dette området. Parken er på 235.000 mål, så her skal vi bruke god tid, og forhåpentlig få rusla en del på veier og stier. Kanskje blir vi til og med de første som får se "Bigfoot", USAs svar på Yeti'en! Spor er observert i området...

Vi overnatter i nærheten av Eureka, rett sør for parken.

  

Tirsdag 11.:                                      

Herfra kjører vi østover gjennom et nydelig naturområde til Redding, og følger så Interstate 5 sørover til Californias hovedstad Sacramento. Dette blir en lang kjøredag gjennom et nydelig område. I Sacramento skal vi være i to netter.

 

Onsdag 12.:

I hovedstaden skal vi se den imponerende Capitolbygningen fra 1874. Her holder Californias parlament til. Den ligger i gåavstand fra hotellet.

Etterpå tar vi en tur til den gamle bydelen, Old Sacramento, der de fleste bygningene er fra 1860 og -70-tallet. Både Ponni-ekspressen og den transkontinentale jernbanen hadde sitt endepunkt her, det siste stykket til San Franciso ble det brukt båt på elva.

Muligens kan det bli tid til litt shopping også.

 

Torsdag 13.:

Fra Sacramento fortsetter vi østover på Highway 50 til Marshall Gold Discovery State Park. Funnet av gull ved Sutter's Mill i 1848 la grunnlaget for det California vi ser i dag, og området der alt dette startet er utrolig spennende!

Placerville ligger like ved, og var en viktig forsyningsby under gullrushet. I tillegg har den en norsk tilknytning: Herfra var det at Snowshoe Thompson, født Jon Torsteinson Rui fra Tinn i Telemark frakta posten over Sierra Nevada på ski hver vinter i over tjue år! Han regnes som skisportens far i California. Denne kvelden ender vi opp i Sonora-området.

 

Fredag 14.:

I dag er det Yosemite National Park som står på programmet. Den er regnet for å være en av verdens flotteste nasjonalparker, og USAs mest besøkte. Her finner vi USAs høyeste foss, to fall på tilsammen 740 m. Og de skal være på det fineste i mai-juni! Dagen blir en fantastisk naturopplevelse med skog, fjell og vann.

Overnatting blir i Kingsburg, hvor vi blir i to netter.

 

 Lørdag 15.:

Denne dagen står også i naturens tegn. Vi skal besøke "tvillingparkene" Sequoia og Kings Canyon nasjonalparker. I Sequoia-parken finner vi Sequoiadendron gigantea, eller kjempe- sequoia, det aller største treslaget som fins, og vi skal faktisk se verdens største levende organisme, nemlig General Sherman-treet, 84 m høyt og 11 m i omkrets!

 

 

Søndag 16.:

Vi ankommer San Francisco tidlig på ettermiddagen, og vi tar med oss det vi rekker av byen,

i alle fall Pier 39 på Fisherman's Wharf, Golden Gate Bridge og bratte bygater.

 

Mandag 17.:

Heimreisedag.

 

Tirsdag 18.:

Tilbake i Norge igjen.

 

 

Praktiske opplysninger:

Pris: Kr. 27.500 per person i dobbeltrom,  kr. 4000 i tillegg for enkeltrom.

Prisen kan bli justert ved endring av dollarkurs, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

-          Fly Kjevik – Vancouver, retur fra San Francisco

-          14 overnattinger i motell/hotell

-          14 frokoster

-          All transport i Canada og USA, også fergene

-          Inngang til alle parker, musèer og andre severdigheter vi tar dere til

 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring.

Du må nå ha nytt, elektronisk pass for å komme inn i USA. I tillegg må det søkes om innreisetillatelse i USA via internett, det hjelper vi dere gjerne med.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Solheim Gård, 4820 Froland.      

 

 

 

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje