- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra New Mexico til California

27.4. - 12.5. 2014

 

Dette er en tur vi har laget fordi så mange har ønsket å se enda mer av den amerikanske sør-vesten. Turen vår fra Salt Lake City til San Francisco er en av våre mest populære, og her er altså turen for dem som ønsker å oppleve andre deler av dette fascinerende området. Denne gangen begynner vi i Albuquerque og ender opp i San Diego. Indianerkultur og den spanske erobringen blir en rød tråd gjennom det hele, naturen er helt spesiell, og i tillegg er det gode sjanser for sol og varme på denne årstiden. 

 

Søndag 27.4.:

Vi reiser fra Kjevik (evt. andre flyplasser) via Amsterdam og sannsynligvis Atlanta til Albuquerque, New Mexico. Her lander vi på Albuquerque International Sunport, det høres jo lovende ut! I Albuquerque skal vi være i tre netter.

 

Mandag 28.4.:

Albuquerque (grunnlagt 1706) er den største byen i New Mexico og ligger ved elva Rio Grande, og denne dagen skal vi se gamlebyen, "Old Town", med byens eldste bygning, kirka San Felipe de Neri. Adobe-arkitekturen dominerer i denne bydelen, og mange av de gamle bygningene er i dag restauranter eller butikker som selger kunsthåndverk og souvenirer.

 

San Felipe de Neri i Albuquerque

 

 

Tirsdag 29.4.:

Denne dagen blir det dagstur til Santa Fe, som er hovedstaden i New Mexico (USAs høyestliggende hovedstad) og har en enda eldre historie enn Albuquerque. Byen ble offisielt grunnlagt i 1608 og er kjent som en spesielt godt bevart kunst-og kulturby. Katedralen, flere kunstmuseer og historiske museer, Capitolbygningen, Lorettokapellet og ikke minst kunstgallerigata Canyon Road er gode alternativer for bruk av dagen.

 

 

 

 

Onsdag 30.4.:

Så setter vi kursen nordover gjennom nydelig landskap mot en ny stat, Colorado. På ettermiddagen kommer vi fram til Durango, kjent gruve- og westernby, og her slår vi oss til ro i to netter.

 

Torsdag 1.5.:

I dag skal vi på togtur med den berømte Durango-Silvertonjernbanen, kjent som en av verdens vakreste og mest spennende togturer. Den ble bygd 1881-82 for å frakte gull og sølv fra San Juan-fjella, men var faktisk en passasjerjernbane fra begynnelsen også, på grunn av det spesielle landskapet og fordi den var et fantastisk stykke ingeniørkunst. Mesteparten av dagen går med til dette.


Durango-Silvertonjernbanen

 

Fredag 2.5.:

Så skal vi fortsette turen vestover. Ikke så langt fra Durango finner vi den fantastiske Mesa Verde National Park, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I disse klippe-boligene bodde det folk i over 700 år, fra år 600 til 1300. Her skal vi først innom besøks-senteret før vi kjører videre inn i det store området. Opp til klippeboligene må vi ha med lokal guide. En av bygningene, Cliff Palace, regnes for å være den største i sitt slag i USA.

 


Mesa Verde

 

Fra Mesa Verde fortsetter vi vestover til Four Corners-området. Dette er det eneste stedet i USA der fire stater møtes, og her kan en altså ha et bein i Arizona, ett i New Mexico, ei hand i Utah og ei i Colorado (forutsetter rumpa i været)! Om kvelden ender vi opp i Chinle, Arizona.

 

Lørdag 3.5.:

Chinle ligger like ved Canyon de Chelly (utt."Shey") som ligger på Navajo-indianernes reservat. Dette er et helt spesielt og spennende område som har vært boplass for Anazasi-indianere fra ca. år 350 til 1300, og fortsatt tilhører indianerne. Her blir det jeep-tur med Navajo-guide inn i canyonen, delvis i elva! En uforglemmelig opplevelse! Etter noen timer her kjører vi sørover til Holbrook. Nå er vi inne på Route 66, og vi overnatter i det berømte wigwam-motellet.

 

Søndag 4.5.:

Vi tar en liten omvei for å få med oss Petrified Forest National Park, der vi kan se store mengder forsteinet tre og et fantastisk landskap. Herfra kjører vi sørover gjennom Apache-indianernes reservat til Mesa, der vi blir over natta.


Petrified Forest


Mandag 5.5.:

Denne dagen kjører vi inn i California der vi skal være resten av turen. Utpå ettermiddagen kommer vi til den vakre Coachella-dalen, en oase i ørkenen. Palm Springs var Hollywoods feriested på 1930-tallet, og er det fortsatt. Hotellet vårt ligger i Palm Desert, og her skal vi slappe av og kose oss. Palm Springs/Palm Desert er full av koselige småbutikker, restauranter og kunstgallerier, og hotellet har selvsagt basseng... Tre netter her.

 

Tirsdag 6.5.:

Halvdagsutflukt til Palm Springs, om ettermiddagen koser vi oss ved bassenget, om ønskelig.

 

 

Onsdag 7.5.:

Halvdagsopplegg med shopping, ellers som i går.

 

Torsdag 8.5.- lørdag 10.5.:

Vi kjører via blomsterbyen Carlsbad til San Diego, USAs sjette største by, og opprinnelig den første i kjeden av de 21 "missions" spanjolene grunnla da de erobret California. Her skal vi være i tre netter, og mulighetene for sightseeing er ubegrensede, men "Gasslyktkvarteret" og Gamlebyen er steder vi må ha med oss. Det samme er den fantastiske Sea World der hvaler og delfiner opptrer. Noen har vel også litt mer shopping å gjøre...

 

                                      

San Diego

Søndag 11.5.:

Vi flyr heim fra San Diego, avgangstidene er ikke klare ennå.

 

Mandag 12.5.:

I Norge igjen...

 

 

 

 

Praktiske opplysninger:

Pris: Kr. 28.500 per person i dobbeltrom, kr. 4500 i tillegg for enkeltrom.

Prisen kan bli justert ved endring av dollarkurs, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

-Hva dere får for pengene:

-          Fly Kjevik – Albuquerque, retur fra San Diego

-          14 overnattinger i motell/hotell

-          14 frokoster

-          All transport i USA

-          Inngang til alle parker, musèer og andre severdigheter vi tar dere til

 

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være fra 2004 eller nyere, og må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

Velkommen med på tur!

Kristin og Terje