- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra Salt Lake City til San Francisco

27. mars -  12. april 2015

 

Velkommen til en uforglemmelig tur til den sør-vestre delen av USA! Vi gleder oss til å ta dere med til denne fascinerende delen av landet, typisk amerikansk og samtidig helt spesiell!

Her finner vi en blanding av ”engelsk”, spansk og indiansk kultur, og en overveldende natur. I tillegg får vi med oss et par av de største byene. Og vi kan regne med alt fra snø til palmer og shortsvær!

Men selv om lista med attraksjoner er lang, er det ofte de små tinga som setter seg fast i minnet etter en slik tur, som for eksempel de artige frokoststedene eller mennesker en møtte underveis. Og så har vi det jo utrolig sosialt og koselig sammen, det er en av fordelene med å ikke være så mange.

Her er altså programmet (vi forbeholder oss retten til noen forandringer underveis).

 

 

Fredag 27. mars:

Flyet vårt går fra Kjevik (evt. andre flyplasser med forb. til Amsterdam)  tidlig på morgenen. Vi flyr fra Amsterdam via Minneapolis, Detroit (evt. andre flyplasser i USA)  til Salt Lake City, Utah, og kjører rett til motellet vårt, bare et kvarters vei fra flyplassen. Det er 8 timers tidsforskjell. Her blir vi i to netter.

 

 

Lørdag 28.:

Etter frokost kjører vi først ut til selve Salt Lake - saltsjøen. Så skal vi fordype oss litt i Salt Lake Citys og Utahs historie. Byen er jo mormonernes hovedstad, og vi skal få med oss monumentet som er satt opp der Brigham Young først så utover dalen og sa: "This is the place!" Her ser vi også en kort film om mormonernes historie.Etterpå fortsetter vi opp i fjella til Park City der det var OL i 2002. Vi får med oss både OL-museet og selve byen.

 

 

Søndag 29.:

I dag er det søndag, som betyr at vi får høre det verdensberømte ”Mormon Tabernacle Choir” opptre. En uforglemmelig opplevelse! Så tar vi oss en god søndagsbrunch på Hotel Little America (inkludert) før vi kjører sørover langs Rocky Mountains og ender opp på koselige Ruby's Inn ved Bryce Canyon i kveldinga.

 


Mandag 30.:

Denne dagen skal vi se Bryce Canyon National Park, med de mest utrolige fjellformasjoner i fantastiske farger. Her blir det mange fotostopp! Vi kjører på en fjellrygg så langt veien går, ca. 3 mil fra inngangen til nasjonalparken. Hvis vær og føre tillater det (noe det vanligvis gjør), tar vi også turen til Zion nasjonalpark med sin spesielle og fantastiske natur. Overnatting på Parry Lodge i Kanab, byen som blir kalt «Utah´s Little Hollywood».

 

 

Tirsdag 31.:                                      

I dag blir det en del kjøring, med mye å se. Fra Kanab, der bl.a."Krutrøyk" ble spilt inn kjører vi østover langs Vermillion Mountains og passerer Glen Canyon Dam, den nest største i Coloradoelva. Nå er vi inne i Arizona, og også i USAs største indianerreservat. Vi stopper i Page, og her skal vi oppleve den fantastiske Antelope Canyon sammen med en Navajoguide. Herfra tar vi sørover gjennom Navajoreservatet. I Cameron, som også ligger i reservatet, spiser vi middag på en koselig restaurant. Her har navajoene en ”trading post”, dette er nok en av de største og beste butikkene av sitt slag – mye fint indianerhåndverk!

Om kvelden er vi framme i Sedona-området, som skal være basen vår de neste tre nettene. Hotellet, Sky Ranch Lodge,  ligger på en høyde utenfor byen og er utrolig trivelig.

 

 

 

Onsdag 1. og torsdag 2. april:

Sedona er en nydelig liten by som ligger idyllisk til mellom røde fjell, og den er kjent som et kunstnersenter. Disse to dagene tar vi det litt mer med ro og koser oss her – og får et lite pusterom! Her er gode shoppingmuligheter, og også mulighet til småutflukter. En av kveldene har vi også en overraskelse til dere!

 

 

 

Fredag 3.:

Så er turen kommet til selveste Grand Canyon, regnet som et av verdens største underverker. Vi skal se en kjempefin film (3-D) før vi kjører inn i selve nasjonalparken. Vi kjører østover langs sørkanten (”The South Rim”) med mange stopp underveis, bl.a. må vi se Hopi House, med utrolig flott brukskunst, men her er det naturen selv som gjør det største inntrykket.

Om kvelden ender vi opp i Williams, en skikkelig Route 66-by, og overnatter på The Lodge on Route 66.

                        

2 stk. 1957 modeller på Route 66


Lørdag 4.:

Vi tar frokosten i Williams, og herfra kjører vi den legendariske Route 66 et stykke. Arizona er den staten som har mest igjen av den originale veien fra 1926, og vi stopper i den lille byen Seligman og får oppleve skikkelig Route 66-stemning! I Kingman tar vi en kombinert lunsj/Walmart-stopp. På ettermiddagen kommer vi til grensa mot Nevada. Her passerer vi Hoover Dam, som er en av verdens høyeste (218 m) og produserer vann og strøm til tre stater: Nevada, Arizona og California. Herfra er det bare 50 km til Las Vegas, hvor vi skal bo i to netter på Stratosphere Hotel.

 

Søndag 5.:

Las Vegas har enormt mye å by på, så her kommer tida til å fly! Først blir det champagne-frokost, så tar vi for oss byen! Fra Venezia er det bare å krysse gata, så er vi i Paris, og litt lenger nede finner vi både New York og Egypt. Alle disse er enorme hoteller, selvsagt med kasinoer, så det skulle være nok av muligheter til å spe på reisekassa! Denne dagen må vi regne med å bruke beina mye, det er den eneste måten å få sett Las Vegas på. En del av dagen får dere til egen disposisjon.

 

Mandag 6.:

Kanskje litt mettet av glitter og glamour setter vi kursen videre vestover gjennom ørkenen. Vi krysser grensa til California, og nå er vi kommet til staten vi skal være i resten av tida. Calico er en restaurert sølvgruveby, og her tar vi lunsjpausen vår. Etter hvert tar ørkenen slutt, det grønnes og vi nærmer oss Stillehavet. Denne ettermiddagen blir det tid til shopping på en stor mall (handlesenter) i Victorville. De neste to nettene overnatter vi i Los Angeles, nærmere bestemt i bydelen Monterey Park, på et hyggelig Best Western-hotell.

 

Tirsdag 7.:

Det går jo ikke an å ha vært i L.A. uten å ha sett Hollywood! På formiddagen tar vi en runde her, vi rusler på Sunset Boulevard og ser etter kjente navn i stjernene på Walk of Fame. Men dagens hovedattraksjon blir Universal Studios. Her blir vi tatt med på en reise gjennom filmens verden, vi kommer litt bak kulissene og får også med oss et show eller to. Spennende dag!

 

Onsdag 8.:

Så bærer det nordover langs kysten. I Santa Barbara finner vi en av de 21 ”missions” (kirker/”misjonsstasjoner”) som ble grunnlagt av spanjolene på 1700-tallet da de inntok California sørfra. Dette er en viktig del av Californias historie, og Santa Barbara Mission, også kalt ”Queen of the Missions”, er helt spesiell, bl.a. fordi at det er den eneste som har vært i kontinuerlig bruk siden den ble grunnlagt – den katolske menigheten har den fortsatt som sin kirke.

Solvang er en dansk småby, i alle fall så dansk som det går an å bli i Amerika! Her må vi også kikke litt, og kanskje smake på et par ”æbleskiver”!

Så følger vi Highway 1 nordover, en naturskjønn veistrekning. Vi overnatter i Cambria, en koselig småby ved Stillehavskysten, på Sea Otter Inn, og spiser middag på en restaurant med utsikt over Stillehavet.

 

Fra  Hearst Castle

 

Torsdag 9.:

Hele denne dagen skal vi kjøre på den fantastiske Highway 1, med mye interessant både av natur og kultur. I San Simeon skal vi se en av Californias største attraksjoner, aviskongen W. R. Hearst’s (”Citizen Kane”) enorme palass, dette må bare oppleves! Både bygningene, antikvitetene og ikke minst beliggenheten… dette fins det ikke maken til!

Utpå dagen kommer vi til Big Sur-området. Her kjører vi på en smal vei langs Stillehavet (ikke skummel!). I dette området får vi også oppleve en redwood-skog fra innsida. Redwood er et av verdens høyeste treslag! Overnatting i Monterey.

                                           

Big Sur – ved Stillehavet!


Fredag 10.:

Fra Monterey fortsetter vi nordover mot San Francisco der vi først sjekker inn på hotellet vårt rett ved flyplassen, The Dylan at SFO.  Deretter blir det en liten rundtur i byen der vi får med oss noen av de mest kjente severdighetene, bl.a. Golden Gate Bridge og Fisherman’s Wharf. Om kvelden spiser vi middag på Fisherman´s Wharf, med utsikt til havna og Alcatraz.

 

Lørdag 11.:

Tidspunkt for hjemreise er foreløpig ikke klart, men vi reiser fra flyplassen i San Francisco en gang i løpet av dagen.

 

Søndag 12.:

Tilbake i gamlelandet igjen...

 

 

Praktiske opplysninger:

 

Pris: Kr. 27.900 per person i dobbeltrom,  kr. 4500  i tillegg for enkeltrom.

Ved øking av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

-          Fly  Kjevik –Salt Lake City, USA, retur San Francisco - Norge

-          15 overnattinger i motell/hotell

-          15  frokoster

-          All transport i USA

-          Inngang til  nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til, inkludert her er Universal Studios og Hearst Castle + flere andre steder

-          To guider/reiseledere (Kristin og Terje)

-          En opplevelse for livet!

 

 

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være fra 2004 eller nyere, og må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 37038795 eller 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje