- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

 

Vintertur til sør-vestre USA

14.-29. februar 2016

 

Etter hvert har vi mange som har vært med oss flere ganger, og som har ønsket seg en tur i "The American Southwest" i litt roligere tempo. Og her er den endelig – alternativet til den tradisjonelle «Sydenturen»!  Temperaturen er ofte rundt 20 grader de fleste stedene på denne tida, bortsett fra i Grand Canyon, der vi er i høyden. 

 

Søndag 14.2.:

Vi flyr til Las Vegas og blir der i tre netter. 9 timers tidsforskjell.


Mandag 15.2.:

Vi opplever byen! Las Vegas er en verden for seg selv, og her er det faktisk hotellene som er de største attraksjonene. Vi vandrer rundt og får med oss noen av de flotteste, med fontener, blomster og utrolig arkitektur. Vi bor på et av de mindre, Stratosphere, med 2427 rom. Dette er USAs tredje høyeste bygning. I tårnet her er det en utrolig utsikt over byen, og om kvelden tar vi heisen opp til toppen, en stor opplevelse!

 

Las Vegas

 

Tirsdag 16.2.:

Dagstur til Death Valley nasjonalpark, som har det laveste punktet på den vestlige halvkule og verdens høyeste gjennomsnittstemperatur. Spennende og annerledes landskap!

Onsdag 17.2.:

Vi kjører gjennom ørkenen og opp i fjellene til Williams, Arizona, og overnatter der. På veien kjører vi deler av den opprinnelige Route 66, og litt tid til shopping kan det også bli dennne dagen.Torsdag 18.2.:

Grand Canyon! Dette er en av verdens mest spektakulære nasjonalparker, og en av stjernene på UNESCOs verdensarvliste. Canyonen er ca. 1500 meter dyp, og på det bredeste er det 29 km til den andre siden. Denne opplevelsen kan ikke beskrives med ord, det må bare oppleves!  I kveldinga kjører vi til Sedona, der vi blir i tre netter.

 

Grand Canyon

 

Fredag 19.2.:

Sedona er en liten by som ligger mellom røde fjell i Oak Creek-dalen. Vi bor på favoritten Sky Ranch Lodge, med nydelig utsikt og fine muligheter for å gå seg en tur i det spesielle terrenget. Denne dagen tar vi et par timers bytur, etterpå blir det en rolig ettermiddag på hotellet før vi tar en tur til Blazin’ M Ranch med god middag og gammel westernmusikk.

Lørdag 20.2.:

I dag kjører vi til Verde Valley, «den grønne dalen». Her skal vi ta et veterantog, Verde Canyon Railroad, og være med på en fire timers tur i flott landskap. Vi går også innom gruvebyen Jerome, en restaurert sølv- og kobbergruveby grunnlagt på 1870-tallet.

Søndag 21.2.:

Så forlater vi Sedona og fortsetter sørover til Tucson, Arizona. På veien ser vi bl.a. Montezumas Castle, Sinagua-indianernes gamle klippeboliger. I Tucson blir vi i fire netter.

Mandag 22.2.:

Nå må bussen ha en hviledag, så denne første dagen i Tucson blir rolig for oss alle.

 

Tirsdag 23.2.:

Vi ser oss rundt i Tucson-området, bl.a. skal vi få med oss den gamle, vakre kirken Mission San Xavier del Bac, som er på National Register of Historic Places og ofte kalles Nord-Amerikas sixtinske kapell,  og Saguaro nasjonalpark med de fantastiske kaktusene som kan bli over 15 m høye og veie mer enn 7 tonn!

 

Onsdag 24.2.:

Tur til den gamle westernbyen Tombstone, en levende legende. Dette er en av de mest populære turistattraksjonene i sør-vesten. Her opererte Wyatt Earp og Doc Holliday, og her var det at oppgjøret i OK Corral gikk for seg!

 

Tombstone

 

 

Torsdag 25.2.:

Så reiser vi nordover igjen og kjører til Mesa, som ligger i Soldalen, litt utenfor Phoenix, og her blir vi de tre siste nettene. I dette området finner vi mengder av «snowbirds», godt voksne fra USAs nordlige stater som velger å tilbringe vinteren i varmere områder

 

Fredag 26. – lørdag 27. 2.:

De to siste hele dagene tilbringer vi her i Mesa, og tar små utflukter for de som måtte ønske det. Capitolbygningen i Phoenix er interessant å oppleve, det samme er Mystery Castle, et særegent hus bygget av en ganske eksentrisk mann. Vi ser for oss at det blir en passelig blanding av opplevelser, avslapping og kanskje litt shopping.

 

Søndag 28.2.:  

Hjemreise fra Phoenix.

 

Mandag 29.2.: 

HjemkomstPraktiske opplysninger:

Pris: Kr. 30500 per person i dobbeltrom,  kr. 5500  i tillegg for enkeltrom.

Ved ytterligere økning av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

Hva dere får for pengene:

  • Fly  Norge - Las Vegas, USA, retur Phoenix - Norge
  • 14 overnattinger i motell/hotell
  • 14 frokoster
  • All transport i USA
  • Inngang til  nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til,
  • To guider/reiseledere (Kristin og Terje)
  • En opplevelse for livet!

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er:

Bøylestadveien 512, 4820 Froland
Email: tesolh2@online.no
Internett: www.solheimtours.com

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

 

Kristin og Terje