- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Country, Rock, Jazz og Blues
22. oktober – 3. november


På denne turen besøker vi alle de tre store musikkbyene sør i USA: Memphis, Nashville og New Orleans. Så hvis du liker denne typisk amerikanske musikken er dette turen for deg! Samtidig får du oppleve en unik natur og kultur: Bayou-/våtmarksområdene i Mississippideltaet er et helt spesielt landskap, og sørstatene er jo berømte for sin særegne kultur, ikke minst i matveien. Så nå kan du faktisk spise Jambalaya isteden for bare å synge om den! Den fantastiske kulturmixen i New Orleans-området er også noe som bare må oppleves: Engelsk, fransk, spansk, cajun og afro-amerikansk blandet sammen - med et utrolig resultat. Dette blir moro!

 

Søndag 22.10.:

Vi reiser fra Kjevik/Sola via Amsterdam til Memphis, Tennessee. Det er sju timers tidsforskjell, og denne tidssonen skal vi holde oss i hele tida. Hotellet vårt, Days Inn på Elvis Presley Boulevard, ligger ganske nærme flyplassen, og her skal vi være i to netter.

 

Mandag 23.10.:

I dag er det først ”The King”, Elvis Aaron Presley, som står på programmet Vi skal ha en omvisning (såkalt «self guided tour» med hvert vårt headset) på Graceland, den nydelige eiendommen Elvis kjøpte som 22-åring og hvor han bodde til sin død i 1977. Han er faktisk begravet i hagen her. Vi får også se de to private flyene og bilsamlingen hans.

Deretter kjører vi inn mot selve byen, til Sun Studios, rock ’n roll’ens fødested. Her spilte Elvis inn sin første hit, det samme gjorde Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Roy Orbison!

Bygningen er nå på National Register of Historic Places, og vi blir vist rundt her også.

Helt nede i sentrum skal vi få med oss en spesiell attraksjon, The Duck March på The Peabody Hotel. Hver dag kommer fem ender med heisen ned fra taket der de bor til fontenen i hotell-lobbyen. Dette har foregått siden 30-tallet, og er blitt en av de tinga en bare må oppleve i Memphis! Om kvelden rusler vi rundt i musikkgata Beale Street, der det høres blues fra alle barer og restauranter. Men vi tar nok kvelden rimelig tidlig denne dagen…

 

Tirsdag 24.10.:

Vi kjører inn i byen igjen til National Civil Rights Museum, eller det nasjonale borgerrettsmuseet, bygd rundt Lorraine Motell der Martin Luther King ble skutt i 1968. Museet forteller historien om de svartes kamp for likestilling i USA, og er en sterk opplevelse det er viktig å få med seg.

Utpå dagen vender vi nesa østover mot countrymusikkens (og Tennessees) hovedstad, Nashville.  (Ca. fire timers kjøring.)

 

Onsdag 25. –  fredag 27.10.:

Vi har tre hele dager i Nashville, såpass må vi ha for å få med oss høydepunktene: Country Music Hall of Fame, Ryman Auditorium, Grand Ole Opry (fredag kveld), middag og show på hjuldamperen ”General Jackson”(torsdag kveld), kanskje en konsert (ikke inkl.) og shopping på det enorme shopping-/outletsenteret Opry Mills. Men det viktigste er å vandre langs Music Row, sette seg ned og lytte til musikken på Tootsie’s Bar. Legends’ Corner og andre etablissementer av samme slaget, i Nashville kan en høre livemusikk døgnet rundt! Som regel har vi også tatt turen ut til Hendersonville for å se gravene til June og Johnny Cash og Carter-familien.

 

Lørdag 28.10.:

 Etter frokost reiser vi fra Nashville og kjører sørvestover. Vi snutter så vidt innom staten Alabama før vi kjører inn i ennå en ny stat, Mississippi. I byen Tupelo finner vi det bittelille barndomshjemmet til Elvis, der må vi innom en tur før vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger ca. 10 minutters kjøring videre..

 

Søndag 29.10.:

Så bærer det videre sørover til enda en musikkby, New Orleans. Der ender vi opp på ettermiddagen, etter å ha fulgt Interstate 55 sørover og kryssa grensa til Louisiana. I New Orleans blir vi også i fire netter.

 

Mandag. 30.10. – onsdag. 1.11.:

Tre hele dager har vi i jazzens hovedstad ved Mississippideltaet – her er det mange opplevelser som venter oss! Selv om byen har vært gjennom mye de siste årene (orkanen Katrina og oljeutslippet i Gulfen) er den fortsatt oppegående. Både byen og området rundt er helt spesielt og uforglemmelig!

Musikken er jo det viktigste når vi er i ”Big Easy”, vi skal rusle på Bourbon Street og det blir mulighet for å komme i Preservation Hall (frivillig, for her er det mest ståplasser…), men det er mye annet vi må ha med oss også. Den vakre St. Louis-katedralen på Jackson Square, hele det franske kvarteret, det franske markedet, Cafe du Monde som kun serverer spesialiteten beignets og chicorykaffe….Vi kommer til å ta en tur utover til bayouene og ta en båttur i det fredede ”swamp”-/myrområdet ved Lafitte. Kanskje får vi se en alligator?

New Orleans' kreolske historie er utrolig spennende og fascinerende, det er den som gjør New Orleans til det den er i dag, og vi skal ut til Laura Plantation og få innblikk i historien til en sukkerplantasje som har vært drevet av kreolske kvinner i fire generasjoner. Siste kvelden går vi på Palm Court og spiser middag, der har de live jazz og god stemning!


Oak Alley Plantation

 Torsdag 2.11.:

Vi flyr heim fra New Orleans International Airport, klokkeslettet er ikke klart ennå.

Natta får vi på flyet, og

 

Fredag 3.11.:

er vi på Kjevik/Sola igjen.

 

 

 

 

 

Praktiske opplysninger:

 

Pris: Kr. 32.500 per person i dobbeltrom,  kr. 6.500 i enkeltromstillegg.

Prisen kan stige om dollarkursen øker.

Det er også mulighet for enkelte forandringer i programmet.

 

 

 

Hva dere får for pengene:

-              Fly  Kjevik/Sola – Memphis, USA, retur New Orleans – Kjevik/Sola

-              11 overnattinger i motell/hotell

-              11 frokoster

-              All transport i USA

-              Inngang til  show og severdigheter vi tar dere til, slik som Graceland, Sun Studios,  middagscruise med General Jackson m.m.

-              -Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)


-              Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-              -For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

 

Velkommen med på tur!

Kristin og Terje Solheim