- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra New Mexico til California

19. april - 4. mai 2017

 

Dette er en tur vi har laget fordi så mange har ønsket å se enda mer av den amerikanske sør-vesten. Turen vår fra Salt Lake City til San Francisco er en av våre mest populære, og her er altså turen for dem som ønsker å oppleve andre deler av dette fascinerende området. Denne gangen begynner vi i Albuquerque og ender opp i San Diego. Indianerkultur og den spanske erobringen blir en rød tråd gjennom det hele, naturen er helt spesiell, og i tillegg er det gode sjanser for sol og varme på denne årstiden. 

 

Onsdag 19.4.:

Vi reiser fra Kjevik (evt. andre flyplasser) via Amsterdam og muligens Atlanta til Albuquerque, New Mexico. Her lander vi på Albuquerque International Sunport, det høres jo lovende ut! I Albuquerque skal vi være i tre netter.

 

Torsdag 20.4.:

Albuquerque (grunnlagt 1706) er den største byen i New Mexico og ligger ved elva Rio Grande, og denne dagen skal vi se gamlebyen, "Old Town", med byens eldste bygning, kirka San Felipe de Neri. Adobe-arkitekturen dominerer i denne bydelen, og mange av de gamle bygningene er i dag restauranter eller butikker som selger kunsthåndverk og souvenirer.


San Felipe de Neri i Albuquerque

Fredag 21.4.:

Denne dagen blir det dagstur til Santa Fe, som er hovedstaden i New Mexico (USAs høyestliggende hovedstad) og har en enda eldre historie enn Albuquerque. Byen ble offisielt grunnlagt i 1608 og er kjent som en spesielt godt bevart kunst-og kulturby. Katedralen, kunstmuseer og historiske museer, Capitolbygningen, Lorettokapellet og kunstgallerigata Canyon Road er gode alternativer for bruk av dagen.


Lørdag 22.4.:

Så setter vi kursen nordover gjennom nydelig landskap mot en ny stat, Colorado. På ettermiddagen kommer vi fram til Durango, kjent gruve- og westernby, og her slår vi oss til ro i to netter.

 

Søndag 23.4.:

I dag skal vi på togtur med den berømte Durango-Silvertonjernbanen, kjent som en av verdens vakreste og mest spennende togturer med skikkelig damplokomotiv! Den ble bygd 1881-82 for å frakte gull og sølv fra San Juan-fjella, men var faktisk en passasjerjernbane fra begynnelsen også, på grunn av det spesielle landskapet og fordi den var et fantastisk stykke ingeniørkunst. Mesteparten av dagen går med til dette.

 

Durango-Silvertonjernbanen

Mandag 24.4.:

Så skal vi fortsette turen vestover. Ikke så langt fra Durango finner vi den fantastiske Mesa Verde National Park, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I disse klippeboligene bodde det folk i over 700 år, fra år 600 til 1300. Vi kjører til Spruce Tree House, som er en av de største klippeboligene og den som er lettest tilgjengelig. Både Cliff Palace, som regnes for å være den største i sitt slag i USA, og flere andre, får vi se på avstand.


Mesa Verde

Fra Mesa Verde fortsetter vi vestover til Four Corners-området. Dette er det eneste stedet i USA der fire stater møtes, og her kan en altså ha et bein i Arizona, ett i New Mexico, ei hand i Utah og ei i Colorado (forutsetter rumpa i været)! Om kvelden ender vi opp i Chinle, Arizona.

 

Tirsdag 25.4.:

Chinle ligger like ved Canyon de Chelly (utt."Shey") som ligger på Navajo-indianernes reservat. Dette er et helt spesielt og spennende område som har vært boplass for Anazasi-indianere fra ca. år 350 til 1300, og fortsatt tilhører indianerne. Her blir det jeep-tur med Navajo-guide inn i canyonen, delvis i elva! En uforglemmelig opplevelse! Etter noen timer her kjører vi sørover til Holbrook. Nå er vi inne på Route 66, og vi overnatter i det berømte wigwam-motellet; enkelt, men moro å oppleve et av de historiske Route 66-motellene.

 

Onsdag 26.4.:

Vi tar en liten omvei for å få med oss den vakre og spesielle Petrified Forest National Park, der vi kan se store mengder forsteinet tre i et fantastisk landskap. Herfra kjører vi sørover gjennom Apache-indianernes reservat til Mesa, der vi blir to netter.


Petrified Forest

 

Torsdag 27.4.:

I Mesa får vi en rolig formiddag. Om ettermiddagen tar vi turen til Goldfield Mining Camp, og om kvelden blir det en artig opplevelse med middag og flott musikk på Barleen’s Arizona Opry Dinner Theatre.

 

Fredag 28.4.:

Denne dagen kjører vi inn i California der vi skal være resten av turen. Utpå ettermiddagen kommer vi til den vakre Coachella-dalen, en oase i ørkenen. Palm Springs var Hollywoods feriested på 1930-tallet, og er det fortsatt. Hotellet vårt ligger i Palm Desert, og her skal vi slappe av og kose oss etter mange opplevelsesrike dager. Palm Springs/Palm Desert er full av koselige småbutikker, restauranter og kunstgallerier, og hotellet har selvsagt basseng. Tre netter blir vi her.

 

Lørdag 29.- søndag 30.4.:

Halvdagsutflukter begge dagene, om ettermiddagen koser vi oss ved bassenget, om ønskelig. En av kveldene her pleier vi å bestille pizza og spise ved bassenget, og etter hvert tar Terje fram gitaren, så synger vi og koser oss.

 

Mandag 1.5.:

Fra Palm Desert kjører vi en spennende vei over fjellene mot kysten. Vi stopper i blomsterbyen Carlsbad og tar en titt på de fargesprakende ranunkelfeltene før vi fortsetter til San Diego, USAs sjette største by, og opprinnelig den første i kjeden av de 21 "missions" spanjolene grunnla da de erobret California. Her skal vi være i to netter.

 

Tirsdag 2.5.:

Hele dagen i San Diego. Vi kjører til Coronado Island, rusler på strandpromenaden og ser det historiske hotellet der. Så fortsetter vi til sentrum og ser bl.a. Seaport Village og Old Town San Diego.

 

Onsdag 3.5.:

Vi flyr heim fra San Diego, avgangstidene er ikke klare ennå.

 

Torsdag 4.5.:

Tilbake i Norge igjen.

 

 

Praktiske opplysninger:

Pris: Kr. 33.000 pr person i dobbeltrom, kr. 6000 i tillegg for enkeltrom.

Prisen kan bli justert ved endring av dollarkurs, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

-Hva dere får for pengene:

  • Fly Kjevik – Albuquerque, retur fra San Diego
  • 14 overnattinger i motell/hotell
  • 14 frokoster, 1 middag
  • All transport i USA
  • Inngang til alle parker, musèer og andre severdigheter vi tar dere til

 

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

Velkommen med på tur!

Kristin og Terje