- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra Salt Lake City til San Francisco

3. – 19. mars 2017

 

Velkommen til en uforglemmelig tur til den sør-vestre delen av USA! Vi gleder oss til å ta dere med til denne fascinerende delen av landet, typisk amerikansk og samtidig helt spesiell!

Her finner vi en blanding av ”engelsk”, spansk og indiansk kultur, og en overveldende natur. I tillegg får vi med oss et par av de største byene. Og vi kan regne med alt fra snø til palmer og shortsvær!

Men selv om lista med attraksjoner er lang, er det ofte de små tinga som setter seg fast i minnet etter en slik tur, som for eksempel de artige frokoststedene eller mennesker en møtte underveis. Og så har vi det jo utrolig sosialt og koselig sammen, det er en av fordelene med ikke å være så mange.

 

Fredag 3.3.:

Flyet vårt går fra Kjevik (evt. andre flyplasser med forb. til Amsterdam) tidlig på morgenen. Vi flyr fra Amsterdam via Minneapolis, Detroit (evt. andre flyplasser i USA) til Salt Lake City, Utah, og kjører rett til motellet vårt, bare et kvarters vei fra flyplassen. Det er 8 timers tidsforskjell. Her blir vi i to netter.

 

Lørdag 4.3.:

Etter frokost kjører vi først ut til selve Salt Lake - saltsjøen. Så skal vi fordype oss litt i Salt Lake Citys og Utahs historie. Byen er jo mormonernes hovedstad, og vi skal få med oss monumentet som er satt opp der Brigham Young først så utover dalen og sa: "This is the place!" Her ser vi også en kort film om mormonernes historie.Etterpå fortsetter vi opp i fjella til Park City der det var OL i 2002. Vi får med oss både OL-museet og selve byen.

 

Søndag 5.3.:

I dag er det søndag, som betyr at vi får høre det verdensberømte ”Mormon Tabernacle Choir” opptre. En uforglemmelig opplevelse! Så tar vi oss en god søndagsbrunch på Hotel Little America (inkludert) før vi kjører sørover langs Rocky Mountains og ender opp på koselige Ruby's Inn ved Bryce Canyon i kveldinga.

 

Mandag 6.3.:

Denne dagen skal vi se Bryce Canyon National Park, med de mest utrolige fjellformasjoner i fantastiske farger. Her blir det mange fotostopp, og mulighet for en liten gåtur for dem som måtte ønske det. Bryce Canyon er mindre kjent enn Grand Canyon, men gjør minst like stort inntrykk. Om ettermiddagen kommer vi til Kanab, byen som blir kalt «Utah´s Little Hollywood». Overnatting på Parry Lodge, der mange berømtheter har bodd før oss!

 

Tirsdag7.3.:                                      

I dag blir det en del kjøring, med mye å se. Fra Kanab, der bl.a."Krutrøyk" ble spilt inn kjører vi østover langs Vermillion Mountains og passerer Glen Canyon Dam, den nest største i Coloradoelva. Nå er vi inne i Arizona, og også i USAs største indianerreservat. Vi stopper i Page, og her skal vi oppleve den fantastiske Antelope Canyon sammen med en Navajoguide. Herfra tar vi sørover gjennom Navajoreservatet. I Cameron, som også ligger i reservatet, spiser vi middag på en koselig restaurant. Her har navajoene en ”trading post”, dette er nok en av de største og beste butikkene av sitt slag – mye fint indianerhåndverk!

Om kvelden er vi framme i Sedona-området, som skal være basen vår de neste tre nettene. Hotellet, Sky Ranch Lodge,  ligger på en høyde utenfor byen og er utrolig trivelig.

 

Onsdag 8. og torsdag 9.3.:

Sedona er en nydelig liten by som ligger idyllisk til mellom røde fjell, og den er kjent som et kunstnersenter. Disse to dagene tar vi det litt mer med ro og koser oss her – og får et lite pusterom. Den ene formiddagen tar vi et par timer i Upper Sedona, den andre formiddagen ser vi det vakre Chapel of the Holy Cross, med en helt spesiell beliggenhet. Forhåpentlig er temperaturen så bra at vi kan bruke ettermiddagene ved bassenget. Ellers er det et fantastisk turområde rundt Sky Ranch Lodge. En av kveldene har vi også en overraskelse til dere!


Fredag 10. 3.:

Så er turen kommet til selveste Grand Canyon, regnet som et av verdens største underverker. Vi skal se en kjempefin film (3-D) før vi kjører inn i selve nasjonalparken. Vi kjører østover langs sørkanten (”The South Rim”) med mange stopp underveis, bl.a. må vi se Hopi House, med utrolig flott brukskunst, men her er det naturen selv som gjør det største inntrykket.

Om kvelden ender vi opp i Williams, en skikkelig Route 66-by, og her blir vi natta over.


2 stk. 1957 modeller på Route 66

Lørdag 11.3.:

Vi tar frokosten i Williams, og herfra kjører vi den legendariske Route 66 et stykke. Arizona er den staten som har mest igjen av den originale veien fra 1926, og vi stopper i den lille byen Seligman og får oppleve skikkelig Route 66-stemning! I Kingman tar vi en kombinert lunsj/Walmart-stopp. På ettermiddagen kommer vi til grensa mot Nevada. Her passerer vi Hoover Dam, som er en av verdens høyeste (218 m) og produserer vann og strøm til tre stater: Nevada, Arizona og California. Herfra er det bare 50 km til Las Vegas, hvor vi skal bo i to netter på Stratosphere Hotel.

 

Søndag 12.3.:

Las Vegas har enormt mye å by på, så her kommer tida til å fly! Først blir det champagne-frokost, så tar vi for oss byen! Fra Venezia er det bare å krysse gata, så er vi i Paris, og litt lenger nede finner vi både New York og Luxor. Alle disse er enorme hoteller, selvsagt med kasinoer, så det skulle være nok av muligheter til å spe på reisekassa! Denne dagen må vi regne med å bruke beina mye, det er den eneste måten å få sett Las Vegas på. En del av dagen får dere til egen disposisjon.

 

Mandag 13.3.:

Kanskje litt mettet av glitter og glamour setter vi kursen videre vestover gjennom ørkenen. Vi krysser grensa til California, og nå er vi kommet til staten vi skal være i resten av tida. Calico er en restaurert sølvgruveby, og her tar vi lunsjpausen vår. Etter hvert tar ørkenen slutt, det grønnes og vi nærmer oss Stillehavet. Denne ettermiddagen blir det tid til shopping på en stor mall (handlesenter) i Victorville. De neste to nettene overnatter vi i Los Angeles, nærmere bestemt i bydelen Monterey Park, på et hyggelig Best Western-hotell.

 

Tirsdag 14.3.:

Det går jo ikke an å ha vært i L.A. uten å ha sett Hollywood! På formiddagen tar vi en runde her, vi rusler på Sunset Boulevard og ser etter kjente navn i stjernene på Walk of Fame. Men dagens hovedattraksjon blir Universal Studios. Her blir vi tatt med på en reise gjennom filmens verden, vi kommer litt bak kulissene og får også med oss et show eller to. Spennende dag!

 

Onsdag 15.3.:

Så bærer det nordover langs kysten. I Santa Barbara finner vi en av de 21 ”missions” (kirker/”misjonsstasjoner”) som ble grunnlagt av spanjolene på 1700-tallet da de inntok California sørfra. Dette er en viktig del av Californias historie, og Santa Barbara Mission, også kalt ”Queen of the Missions”, er helt spesiell, bl.a. fordi at det er den eneste som har vært i kontinuerlig bruk siden den ble grunnlagt – den katolske menigheten har den fortsatt som sin kirke.

Solvang er en dansk småby, i alle fall så dansk som det går an å bli i Amerika! Her må vi også kikke litt, og kanskje smake på et par ”æbleskiver”!

Fra San Luis Obispo kommer vi inn på Highway 1, en naturskjønn veistrekning. Vi overnatter på Moonstone Beach utenfor Cambria, på Sea Otter Inn. To netter her.

                                         

Fra  Hearst Castle

Torsdag 16.3.:

Denne morgenen skal vi se en av Californias største attraksjoner, aviskongen W. R. Hearst’s (”Citizen Kane”) enorme palass i San Simeon, dette må bare oppleves! Både bygningene, antikvitetene og ikke minst beliggenheten… dette fins det ikke maken til! Rett nord for Hearst Castle finner vi en koloni med elefantseler, dem tar vi også en titt på før vi kjører tilbake til hotellet vårt igjen. Etter litt avslapping tar vi turen inn til den lille, trivelige Cambria, en by med et par gater og flere antkvitets- og bruktbutikker.


Big Sur – ved Stillehavet!

 

Fredag 17.3.:

Vi fortsetter nordover på Highway 1 gjennom det berømte Big Sur-området. Her kjører vi på en smal vei langs Stillehavet (ikke skummel!). I dette området får vi også oppleve en redwood-skog fra innsida. Redwood er et av verdens høyeste treslag! Vi passerer Monterey og fortsetter vi nordover mot San Francisco der vi først sjekker inn på hotellet vårt rett ved flyplassen, The Dylan at SFO.  Deretter blir det en liten rundtur i byen der vi får med oss en smakebit av byen, bl.a. Golden Gate Bridge og Fisherman’s Wharf. Vi avslutter med  middag på Fisherman´s Wharf, med utsikt til havna og Alcatraz.

 

Lørdag 18.3.:

Tidspunkt for hjemreise er foreløpig ikke klart, men vi reiser fra flyplassen i San Francisco en gang i løpet av dagen.

 

Søndag 19.3.:

Tilbake i Norge.

 

 

Praktiske opplysninger:

 

Pris: Kr 33.000 per person i dobbeltrom,  kr. 6000  i tillegg for enkeltrom.

Ved øking av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

-              Fly  Kjevik –Salt Lake City, USA, retur San Francisco - Norge

-              15 overnattinger i motell/hotell

-              15  frokoster

-              All transport i USA

-              Inngang til  nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til, inkludert her er Universal Studios og Hearst Castle + flere andre steder

-              To guider/reiseledere (Kristin og Terje)

-              En opplevelse for livet!

 

 

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje