- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Vintertur til sør-vestre USA

8.-23. februar 2017

 

Etter hvert har vi mange som har vært med oss flere ganger, og som har ønsket seg en tur i "The American Southwest" i litt roligere tempo. Og her er den endelig – alternativet til den tradisjonelle «Sydenturen»!  Her blir det mer tid til soling og avslapping enn på de andre turene våre. Temperaturen er ofte rundt 20 grader de fleste stedene på denne tida, bortsett fra i Grand Canyon, der vi er i høyden.  Turen bærer preg av at vi er i «The Southwest» på mange måter, både gamle, spennende gruvebyer, westernmusikk og indianerkultur skal vi få med oss – og ikke minst den vakre naturen!

-----------------------------------------------


Ekstratilbud: Vinterturen vår koster 32500 kr, men dere får ei ekstra uke for kun 2500 kr pr person! Inkludert i denne første uka er overnatting på hotell i dobbeltrom, og frokost der det er inkludert med rommet + en fantastisk tur på tvers av USA. Dette gjelder da for torsdag 2.2. til onsdag 8.2.


Ekstrauke:

Torsdag 2.2.: Avreise fra Kjevik til Minneapolis.

Fredag 3.2.: Vi kjører over prærien i Minnesota og inn i South Dakota. Overnatting i nærheten av den lille byen Murdo.

Lørdag 4.2.: Vi kjører videre vestover mot Rapid City, og tar turen innom Mt. Rushmore i The Black Hills. Videre derfra inn i flott natur gjennom Wyoming til Denver, Colorado.

Søndag 5.2.: Vi tar en liten stopp på Buffalo Bills gravsted i Rocky Mountains, og kjører over fjellet mot en vakker liten by i Utah, nemlig Moab. Røde fjell og omgitt av nasjonalparker på alle kanter.

Mandag 6.2.: Fra Moab kjører vi gjennom fantastisk natur til Bryce Canyon, kanskje den mest spektakulære av alle nasjonalparkene i USA. Vi overnatter på Rubys Inn, like ved parken.

Tirsdag 7.2.: Vi kjører videre fra Bryce og ankommer Las Vegas på kvelden.

Onsdag 8.2.: Rolig dag i Las Vegas; bussen må ha en hviledag, og det trenger vi også etter nesten 3000 km kjøring.Starten på ordinær tur:

Onsdag 8.2.:

Vi flyr til Las Vegas og blir der i to netter. 9 timers tidsforskjell.

 

Torsdag 9.2.:

I dag skal vi ut og oppleve byen! Las Vegas er en verden for seg selv, og her er det faktisk hotellene som er de største attraksjonene. Vi vandrer rundt og får med oss noen av de flotteste, med fontener, blomster og utrolig arkitektur. Vi bor på et av de mindre, Stratosphere, med 2427 rom. Dette er USAs tredje høyeste bygning. I tårnet her er det en utrolig utsikt over byen, og om kvelden tar vi heisen opp til toppen, en stor opplevelse!


Las Vegas

Fredag 10.2.:

Vi kjører gjennom ørkenen og opp i fjellene til Williams, Arizona, og overnatter der. På veien kjører vi deler av den opprinnelige Route 66, og litt tid til shopping kan det også bli denne dagen.

 

Lørdag 11.2.:

Grand Canyon! Dette er en av verdens mest spektakulære nasjonalparker, og en av stjernene på UNESCOs verdensarvliste. Canyonen er ca. 1500 meter dyp, og på det bredeste er det 29 km til den andre siden. Denne opplevelsen kan ikke beskrives med ord, det må bare oppleves!  I kveldinga kjører vi til Sedona, der vi blir i tre netter.

 

Søndag 12.2.:

Sedona er en liten by som ligger mellom røde fjell i Oak Creek-dalen. Vi bor på favoritten Sky Ranch Lodge, med nydelig utsikt og fine muligheter for å gå seg en tur i det spesielle terrenget. Denne dagen tar vi et par timers bytur, etterpå blir det en rolig ettermiddag på hotellet før vi tar en tur til Blazin’ M Ranch med god middag og gammel westernmusikk.

 

Mandag 13.2.:

I dag kjører vi til Verde Valley, «den grønne dalen». Vi tar oss først en tur innom Jerome, en restaurert sølv- og kobbergruveby grunnlagt på 1870-tallet, og med en spesiell beliggenhet. Så skal vi ta en flott tur med et veterantog, Verde Canyon Railroad. Dette er en fire timers tur i spennende landskap, der vi kan sitte inne i vogner eller være ute i en åpen vogn

 

Tirsdag 14.2.:

Så forlater vi Sedona og fortsetter sørover til Tucson, Arizona. På veien skal vi få med oss  Montezumas Castle, Sinagua-indianernes gamle klippeboliger. I Tucson blir vi i fire netter.

 

Onsdag 15.2.:

Nå må bussen ha en hviledag, så denne første dagen i Tucson blir rolig for oss alle. Vi satser på fint bassengvær! Ellers er det gåavstand til noen butikker.

 

Torsdag 16.2.:

Vi ser oss rundt i Tucson-området, bl.a. skal vi få med oss den gamle, vakre kirken Mission San Xavier del Bac, som er på National Register of Historic Places og ofte kalles Nord-Amerikas sixtinske kapell, og Saguaro nasjonalpark med de fantastiske kaktusene som kan bli over 15 m høye og veie mer enn 7 tonn!

 

Fredag 17.2.:

Tur opp i fjellene til den gamle westernbyen Tombstone, en levende legende. Dette er en av de mest populære turistattraksjonene i sør-vesten. Her opererte Wyatt Earp og Doc Holliday, og her var det at oppgjøret i OK Corral gikk for seg!


Tombstone


Lørdag 18.2.:

Så reiser vi nordover igjen og kjører til Mesa, som ligger i Soldalen, litt utenfor Phoenix, og her blir vi de fire siste nettene. I dette området finner vi mengder av «snowbirds», godt voksne fra USAs nordlige stater som velger å tilbringe vinteren i varmere områder.

 

Søndag 19. – tirsdag 21. 2.:

De tre siste hele dagene tilbringer vi her i Mesa, og tar små utflukter. Vi ser for oss at det blir en passelig blanding av opplevelser soling og avslapping, og kanskje litt shopping. Vi vil besøke Goldfield Mining Camp, en liten gammel gruveby, og satser også på et treff med Sons of Norway-medlemmer i Mesa. Vi tar dere også med til et par spesielle og spennende spisesteder. Siste kvelden skal vi på Barleen’s Arizona Opry Dinner Theatre med middag og show, en flott avslutning på ferien.

 

Onsdag 22.2.: Hjemreise fra Phoenix.

Torsdag 23.2.: Tilbake i Norge.

 

Praktiske opplysninger:

 

Pris: Kr. 32.500 per person i dobbeltrom,  kr. 5.500  i tillegg for enkeltrom.

Ved ytterligere økning av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

  • Fly  Norge - Las Vegas, USA, retur Phoenix - Norge
  • 14 overnattinger i motell/hotell
  • 14  frokoster, 2 middager
  • All transport i USA
  • Inngang til  nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til
  • To guider/reiseledere (Kristin og Terje)
  •  En opplevelse for livet!


-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

Email: tesolh2@online.no

Internett: www.solheimtours.com

 

 

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje