- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

19. august - 3. september - Rocky Mountains Special 


Søndag 19.8.:

Vi flyr til Vancouver i provinsen British Columbia, Canada. Overnatting i nærheten av flyplassen. 

Mandag 20.8.:
Vancouver er omgitt av hav, skog og fjell, og er kåret til den vakrest beliggende byen på hele det amerikanske kontinentet. Vi tar en tur inn i byen og får med oss Stanley Park med de berømte totempelene og den gamle bydelen Gastown. Så setter vi kursen innover i landet og ender opp i byen Kamloops. 

Tirsdag 21.8.:
Fra Kamloops fortsetter vi i flott natur til Jasper i provinsen Alberta. Nå er vi kommet til Rocky Mountains, der vi skal holde oss mesteparten av turen. I Jasper blir vi i to netter.

Onsdag 22.8.:
Denne dagen bruker vi i Jasper-området. her blir det mulighet for en gåtur for dere som har lyst til det. Ellers er Jasper en trivelig liten by med små trivelige butikker der det ikke er vanskelig å få tida til å gå. 

Torsdag 23.8.:
Så fortsetter vi sørover langs Rocky Mountains med mange stopp underveis i dette unike fjell- og skogsområdet, kjent som en av Canadas vakreste veistrekninger. Om kvelden havner vi i Calgary-området, der vi skal være i to netter. 

Fredag 24.8.:
Denne dagen blir det dagstur til Banff Nasjonalpark/Lake Louise (vi kjører litt tilbake dit vi kom fra i går). Lake Louise har en helt spesiell beliggenhet, omgitt av snødekte fjell. Her blir det også mulighet for en fottur til Lake Agnes (3,5 km hver vei, ganske bratt). Det er også mulig å gå tur langs innsjøen (på flott sti uten stigning) eller ta det med ro ved/i det flotte hotellet Fairmont Chateau Lake Louise. På tilbakeveien stopper vi i fjellbyen Banff. Her fins det varme kilder, og mulighet for å bade i bassengene med kildevann, evt. rusle rundt i gatene i koselige Banff. 

Lørdag 25.8.:
Fra Calgary kjører vi videre mot grensa til USA og kommer inn i staten Montana. Utpå ettermiddagen kommer vi til byen Great Falls ved Missouri-elva. Great Falls er egentlig fem fosser i elva, noen av dem er nå regulerte. Disse fossene var et viktig veimerke for de to oppdagelsesreisende Meriwether Lewis og William Clark på deres ekspedisjon i 1805, og vi tar en tur til Lewis og Clark-senteret og får med oss historien om ekspedisjonen og dens betydning for Vestens utvikling. 

Søndag 26.8.:
Fra Great Falls fortsetter vi via Livingston til Gardiner, der vi kjører inn i Yellowstone Nasjonalpark, verdens første og en av de mest spesielle. Yellowstone har flere hydrotermale fenomen (geysirer, varme kilder etc.) enn alle andre steder i verden til sammen, og har i tillegg en fantastisk natur og et rikt dyreliv. Vi kjører via Roosevelt/Tower over Mount Washburn til Yellowstones Grand Canyon, og havner i West Yellowstone om kvelden. West Yellowstone ligger i staten Idaho, som blir en ny stat i vår sammenheng, og her blir det overnatting. 

Mandag 27.8.:
Vi fortsetter med opplevelser i Yellowstone denne dagen også, og kjører sørover på vestsida av parken via Old Faithful og West Thumb. Herfra tar vi videre sørover og ut av Yellowstone. Om kvelden ender vi i Pinedale, WY, der vi blir i tre netter. 

Tirsdag 28.8.:
Hviledag for buss, sjåfør og passasjerer (pga kjøre- og hviletidsbestemmelser må bussen stå denne dagen). 

Onsdag 29.8.:
Dagstur til Grand Teton Nasjonalpark og byen Jackson/Jackson Hole. Her ligger de taggete fjelltoppene på rekke og rad - et storslagent syn! 

Torsdag 30.8.:
Transportetappe (fortsatt i flott natur) fra Pinedale via Laramie til Denver, Colorado, der vi skal tilbringe de tre siste nettene. 

Fredag 31.8.:
I dag går turen til Estes Park og Rocky Mountains Nasjonalpark. Bare i parken er det 60 fjelltopper over 12.000 fot (3658 m), så nå er vi virkelig i hjertet av Rocky Mountains! 

Lørdag 1.9.:
Denne siste dagen tar vi en tur til gruvebyen Georgetown oppe i fjellene og blir med på en tur med Georgetown Loop Railroad. Dette er en kombinert tog- og gruvetur som tar 2,5 timer til sammen. Litt shopping i Denver må det også bli tid til før vi skal begynne på heimturen. 

Søndag 2.9.:
Vi flyr fra Denver via en amerikansk flyplass, og... 

Mandag 3.9.:
.. er vi tilbake i Norge igjen.

 

Foreløpig estimert pris (med mulighet for endring: 

34900 per person i dobbeltrom
7000 i tillegg for enkeltrom

Hva dere får for pengene

- Fly Kjevik/Sola/Gardermoen – Vancouver, USA, retur Denver – Norge

- 14 overnattinger i motell/hotell

- 14 frokoster

- All transport i USA

- Inngang til nasjonalparker som Yellowstone, Grand Teton, Estes Park og Rocky Mountains National Park og Georgetown Loop Railroad

- To reiseledere/guider, Kristin og Terje

- En opplevelse for livet!


Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.
Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland
Email: tesolh2@online.no


VELKOMMEN MED PÅ TUR!


Kristin og Terje