- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Rocky Mountains Special -  29. august - 13. septemberTorsdag 29.8.:

Vi flyr til Vancouver i provinsen British Columbia, Canada. Overnatting i nærheten av flyplassen.

Fredag 30.8.:
Vancouver er omgitt av hav, skog og fjell, og er kåret til den vakrest beliggende byen på hele det amerikanske kontinentet. Vi tar en tur inn i byen og får med oss Stanley Park med de berømte totempelene og den gamle bydelen Gastown. Så setter vi kursen innover i landet og ender opp i byen Kamloops.

Lørdag 31.8.:
Fra Kamloops fortsetter vi i flott natur til Jasper i provinsen Alberta. Nå er vi kommet til Rocky Mountains, der vi skal holde oss mesteparten av turen. I Jasper blir vi i to netter.

Søndag 1.9.:
Denne dagen bruker vi i Jasper-området. her blir det mulighet for en gåtur for dere som har lyst til det. Ellers er Jasper en trivelig liten by med små trivelige butikker der det ikke er vanskelig å få tida til å gå.

Mandag 2.9.:
Så fortsetter vi sørover langs Rocky Mountains med mange stopp underveis i dette unike fjell- og skogsområdet, kjent som en av Canadas vakreste veistrekninger. Om kvelden havner vi i Calgary-området, der vi skal være i to netter.

Tirsdag 3.9.:
Denne dagen blir det dagstur til Banff Nasjonalpark/Lake Louise (vi kjører litt tilbake dit vi kom fra i går). Lake Louise har en helt spesiell beliggenhet, omgitt av snødekte fjell. Her blir det også mulighet for en fottur til Lake Agnes (3,5 km hver vei, ganske bratt). Det er også mulig å gå tur langs innsjøen (på flott sti uten stigning) eller ta det med ro ved/i det flotte hotellet Fairmont Chateau Lake Louise. På tilbakeveien stopper vi i fjellbyen Banff. Her fins det varme kilder, og mulighet for å bade i bassengene med kildevann, evt. rusle rundt i gatene i koselige Banff.

Onsdag 4.9.:
Fra Calgary kjører vi videre mot grensa til USA og kommer inn i staten Montana. Utpå ettermiddagen kommer vi til byen Great Falls ved Missouri-elva. Great Falls er egentlig fem fosser i elva, noen av dem er nå regulerte. Disse fossene var et viktig veimerke for de to oppdagelsesreisende Meriwether Lewis og William Clark på deres ekspedisjon i 1805, og vi tar en tur til Lewis og Clark-senteret og får med oss historien om ekspedisjonen og dens betydning for Vestens utvikling.

Torsdag 5.9.:
Fra Great Falls fortsetter vi via Livingston til Gardiner, der vi kjører inn i Yellowstone Nasjonalpark, verdens første og en av de mest spesielle. Yellowstone har flere hydrotermale fenomen (geysirer, varme kilder etc.) enn alle andre steder i verden til sammen, og har i tillegg en fantastisk natur og et rikt dyreliv. Vi kjører via Roosevelt/Tower over Mount Washburn til Yellowstones Grand Canyon, og havner i West Yellowstone om kvelden. West Yellowstone ligger i staten Idaho, som blir en ny stat i vår sammenheng, og her blir det overnatting.

Fredag 6.9.:
Vi fortsetter med opplevelser i Yellowstone denne dagen også, og kjører sørover på vestsida av parken via Old Faithful og West Thumb. Herfra tar vi videre sørover og ut av Yellowstone. Om kvelden ender vi i Pinedale, WY, der vi blir i tre netter.

Lørdag 7.9.:
Hviledag for buss, sjåfør og passasjerer (pga kjøre- og hviletidsbestemmelser må bussen stå denne dagen).

Søndag 8.9.:
Dagstur til Grand Teton Nasjonalpark og byen Jackson/Jackson Hole. Her ligger de taggete fjelltoppene på rekke og rad - et storslagent syn!

Mandag 9.9.:
Transportetappe (fortsatt i flott natur) fra Pinedale via Laramie til Denver, Colorado, der vi skal tilbringe de tre siste nettene.

Tirsdag 10.9.:
I dag går turen til Estes Park og Rocky Mountains Nasjonalpark. Bare i parken er det 60 fjelltopper over 12.000 fot (3658 m), så nå er vi virkelig i hjertet av Rocky Mountains!

Onsdag 11.9.:
Denne siste dagen tar vi en tur til gruvebyen Georgetown oppe i fjellene og blir med på en tur med Georgetown Loop Railroad. Dette er en kombinert tog- og gruvetur som tar 2,5 timer til sammen. Litt shopping i Denver må det også bli tid til før vi skal begynne på heimturen.

Torsdag 12.9.:
Vi flyr fra Denver via en amerikansk flyplass, og...

Fredag 13.9.:
.. er vi tilbake i Norge igjen.

 

Foreløpig estimert pris (med mulighet for endring):

35500 per person i dobbeltrom
7500 i tillegg for enkeltrom

Siden vi skal ha denne turen for første gang i 2018 er det muligheter for justeringer i programmet.

Hva dere får for pengene:

- Fly Kjevik/Sola/Gardermoen – Vancouver, USA, retur Denver – Norge

- 14 overnattinger i motell/hotell

- 14 frokoster

- All transport i USA

- Inngang til nasjonalparker som Yellowstone, Grand Teton, Estes Park og Rocky Mountains National Park og Georgetown Loop Railroad

- To reiseledere/guider, Kristin og Terje

- En opplevelse for livet!

 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)

For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.
Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland
Email: tesolh2@online.no

 

VELKOMMEN MED PÅ TUR!


Kristin og Terje