- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Country, Rock, Jazz og Blues... 

15. – 27.10 - 2023

 

Denne turen går til alle de tre store musikkbyene sør i USA: Memphis, Nashville og New Orleans. Så hvis du liker denne typisk amerikanske musikken er dette turen for deg! Samtidig får du oppleve en unik natur og kultur: Bayou-/våtmarksområdene i Mississippideltaet er et helt spesielt landskap, og sørstatene er jo berømte for sin særegne kultur, ikke minst i matveien. Så nå kan du faktisk spise Jambalaya isteden for å bare synge om den! Den fantastiske kulturmixen i New Orleans-området er også noe som bare må oppleves: Engelsk, fransk, spansk, cajun og afro-amerikansk blandet sammen med et utrolig resultat. Dette blir moro! (OBS: På denne turen blir det mye by-gåing!)Søn.15.10.:

Vi reiser fra Kjevik/Sola (evt. andre flyplasser) via Amsterdam til Memphis, Tennessee. Det er sju timers tidsforskjell, og denne tidssonen skal vi holde oss i hele tida. I Memphis blir vi i to netter.

 

Man. 16.10.:

I dag er det først "The King", Elvis Aaron Presley, som står på programmet Vi skal ha en omvisning på Graceland, den nydelige eiendommen Elvis kjøpte som 22-åring og hvor han bodde til sin død i 1977. Han er faktisk begravet i hagen her. Vi får også se de to private flya og bilsamlingen hans.

Deretter kjører vi inn mot selve byen, til Sun Studios, Rock ’n Roll’ens fødested. Her spilte Elvis inn sin første hit, det samme gjorde Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Roy Orbison!

Bygningen er nå på National Register of Historic Places, og vi blir vist rundt her også.

Helt nede i sentrum skal vi få med oss en spesiell attraksjon, The Duck March på The Peabody Hotel. Hver dag kommer fem ender med heisen ned fra taket der de bor til fontenen i hotell-lobbyen. Dette har foregått siden 30-tallet, og er blitt en av de tinga en bare må oppleve i Memphis! Om kvelden rusler vi rundt i musikkgata Beale Street, der det høres blues fra alle barer og restauranter. Men vi tar nok kvelden rimelig tidlig denne dagen…

 

Tirs.17.10.:

Etter frokost kjører vi ned til Mississippielva, og svinger også innom det nasjonale borgerrettsmuseet, bygd rundt Lorraine Motell der Martin Luther King ble skutt i 1968. Deretter får vi omvisning på Sun Studios, Rock´n Roll´ens fødested. Her spilte Elvis inn sin første hit, og det samme gjorde Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Roy Orbison!

Utpå dagen vender vi nesa østover mot countrymusikkens (og Tennessees!) hovedstad, Nashville. I Nashville blir vi fire netter.

 

 

Ons. 18.10. – fre. 20.10.:

Vi har tre hele dager i Nashville, såpass må vi ha for å få med oss høydepunktene: Country Music Hall of Fame, Ryman Auditorium, Grand Ole Opry, middag og show på hjuldamperen "General Jackson", og shopping på det enorme handlesenteret Opry Mills. Men det viktigste er å vandre langs Music Row, sette seg ned og lytte til musikken på Tootsie’s Bar og andre etablissementer av samme slaget, i Nashville kan en høre livemusikk døgnet rundt! Som regel har vi også tatt turen ut til Hendersonville for å se gravene til June og Johnny Cash og Carter-familien. Et besøk på Station Inn med bluegrass tar vi med for de som er interessert.


Lør. 21.10.:

Etter frokost reiser vi fra Nashville og kjører sørvestover.

Vi snutter så vidt innom staten Alabama før vi kjører inn i ennå en ny stat, Mississippi.

I byen Tupelo finner vi det bittelille barndomshjemmet til Elvis, der må vi innom en tur før vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger ca. 10 minutters kjøring videre..

 

Søn. 22.10.:

Så bærer det videre sørover til enda en musikkby, New Orleans. Der ender vi opp på ettermiddagen, etter å ha fulgt Interstate 55 sørover og kryssa grensa til Louisiana. I New Orleans blir vi også i fire netter, på Prytania Park Hotel.Man. 23.10. – ons. 25.10.:

Tre hele dager har vi i jazzens hovedstad ved Mississippideltaet – her er det mange opplevelser som venter oss! Selv om byen har vært gjennom mye de siste årene (orkanen Katrina og oljeutslippet i Gulfen) er den fortsatt oppegående. Både byen og området rundt er helt spesielt og uforglemmelig!

Musikken er jo det viktigste når vi er i "Big Easy", vi skal rusle på Bourbon Street og gå i Preservation Hall (ikke inkludert), men det er mye annet vi må ha med oss også. En av dagene kommer vi til å ta en tur utover til bayouene og ta en båttur i "swamp"-/sumpområdet ved Lafitte. Kanskje får vi se en alligator?

New Orleans' kreolske historie er utrolig spennende og fascinerende, det er den som gjør New Orleans til det den er i dag, og Laura Plantation gir oss et godt innblikk i dette.

 

Tors. 26.10.:

Vi flyr heim fra New Orleans International Airport, klokkeslettet er ikke klart ennå.

Natta får vi på flyet, og

 

Fre. 27.10.:

er vi i Norge igjen, antagelig midt på dagen.

 

 

 

Praktiske opplysninger:

Pris: Kr. 44.500 per person i dobbeltrom, 9500 kr i tillegg for enkeltrom.

Prisen kan bli justert hvis dollaren stiger enda mer, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.

 

Hva dere får for pengene:

- Fly Kjevik/Sola/Gardermoen – Memphis, USA, retur New Orleans – Norge

- 11 overnattinger i motell/hotell

- 11 frokoster

- All transport i USA

- Inngang til show og severdigheter vi tar dere til, slik som Graceland, Sun Studios, middagscruise med General Jackson, Country Music Hall of Fame, Rymans Auditorium, Grand Ole Opry show, Elvis` fødested i Tupelo, Laura Plantation og Swamp Tour i New Orleans.

- To reiseledere/guider, Kristin og Terje

- En opplevelse for livet!

 

Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)

Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA, det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden ca. $ 20)

For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.

 

Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.

Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland

 

Email: tesolh2@online.no

VELKOMMEN MED PÅ TUR! 

Kristin og Terje