- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Arizona, New Mexico og Texas - 18. mars-2.april 2020

På denne nye turen får vi virkelig en smak av «den gamle sør-vesten» i USA med dette områdets unike kultur, en blanding av indiansk, spansk, meksikansk og amerikansk. Dette gjør seg gjeldende både i språket, arkitekturen og ikke minst maten. Vi reiser i et særpreget og storslagent landskap med fjell og ørken, og området er kjent for sine mange soldager, så sjansene for fint vær er gode. Vi skal oppholde oss i tre forskjellige stater: Arizona, New Mexico og Texas, og på fire av overnattingsstedene blir vi i tre netter. Selv er vi blitt veldig betatt av dette området, og ønsket vårt er at dere også vil få noen uforglemmelige dager her.
Ons. 18. mars:
Vi flyr til Phoenix, Arizona, som er den største byen i Sun Valley, Soldalen. I en av de mindre byene, Mesa, blir vi i tre netter. Det er åtte timers tidsforskjell.

Tors. 19.-fre. 20. mars:
To hele dager blir vi i Mesa. Her blir det flere spennende opplevelser, bl.a. besøk i en gammel gullgraverby (Goldfield Mining Camp), en av verdens mest unike pizzarestauranter – og ikke minst Barleen’s Arizona Opry Dinner Theater med middag og show.. Det blir også tid til avslapping ved og i bassenget.

Lør. 21. mars:
Fra Mesa kjører vi sørover – og oppover - til Tucson. Nå er vi i Sonora-ørkenen som kjennetegnes av de enorme Saguarokaktusene. De kan bli 15 meter høye og veie mer enn 15 tonn! Saguaro National Park er delt opp i en østre og en vestre del. Vi besøker den vestre, der vi får mer kjennskap til disse særpregede vekstene. Deretter fortsetter vi til en av de mest spesielle kirkene i USA, Mission San Xavier del Bac, som er et såkalt US National Landmark. Den ligger på reservatet til Tohono O’odham-stammen og kalles Nord-Amerikas sixtinske kapell på grunn av de fantastiske malte dekorasjonene.
Om kvelden ender vi opp i Tucson, her blir vi også i tre netter.

Søn. 22. mars:
Dagstur til westernbyen Tombstone, en levende legende. Denne gamle byen er en av sør-vestens mest populære turistattraksjoner. Her opererte Wyatt Earp og Doc Holliday, og her var det at oppgjøret i OK Corral gikk for seg (se gjerne den gamle filmen «Gunfight in OK Corral» før turen). Vi går og ser forestillingen om denne kjente feiden sammen, og dere får også god tid til å oppdage byen på egen hånd. Før vi kjører tilbake til Tucson stopper vi på den helt spesielle kirkegården, Boot Hill, med noen unike innskrifter på gravene.


Tombstone


Man. 23. mars:
Solheim Tours må forholde seg til kjøre- og hviletidsbestemmelser, så denne dagen må bussen stå for å få kabalen til å gå opp. Vi koser oss ved bassenget, og det fins flere butikker i gåavstand fra hotellet.

Tir. 24. mars:
Så blir det kjøredag, fra Tucson til Albuquerque, den største byen i staten New Mexico. Vi kjører Interstate 10 østover gjennom Chihuahua-ørkenen, og fortsetter på Interstate 25 nordover langs Rio Grande. Vi tar en titt på byen med det spesielle navnet Truth or Consequences (tidligere Hot Springs), og får høre historien bak navneskiftet. I kveldinga er vi framme i Albuquerque. Her skal vi også være i tre netter.

Ons. 25. mars:
Albuquerque (grunnlagt 1706) er den største byen i New Mexico og ligger ved Rio Grande, og denne dagen skal vi se gamlebyen, "Old Town", med byens eldste bygning, kirka San Felipe de Neri. Adobe-arkitekturen dominerer i denne bydelen, og mange av de gamle bygningene er i dag restauranter eller butikker som selger kunsthåndverk og souvenirer. Staten New Mexico er også kjent for sine 19 pueblos, og Pueblo-indianerne har sitt eget museum, Indian Pueblo Cultural Center, som er vel verdt et besøk.

Tors. 26. mars:
Denne dagen blir det dagstur til Santa Fe, som er hovedstaden i New Mexico (USAs høyestliggende hovedstad) og har en enda eldre historie enn Albuquerque. Byen ble offisielt grunnlagt i 1608 og er kjent som en spesielt godt bevart kunst-og kulturby. Vi kjører «The Turquoise Trail» den ene veien, med stopp i kunstnerbyen Madrid, og I-25 på tilbakeveien, så vi får en rundtur. I Santa Fe tar vi et par severdigheter sammen før vi sprer oss utover og får med oss det som er mest interessant for den enkelte. Katedralen, kunstmuseer (Georgia O’Keefe bodde og malte store deler av sitt liv her, sjekk gjerne ut henne) og historiske museer, Lorettokapellet og kunstgallerigata Canyon Road er gode alternativer for bruk av dagen.


  Santa Fe


Fre. 27. mars:
Fra Albuquerque kjører vi til Amarillo, Texas. Der tar vi oss en relativt tidlig middag på The Big Texan Steak Ranch, en restaurant som er en turistattraksjon i seg selv. Her får du god biff, og hvis du klarer en biff på 72 oz (rett over 2 kg) pluss tilbehør på under en time får du måltidet gratis! Vi kjører litt videre sånn at morgendagens etappe ikke blir altfor lang. (Overnattingssted ikke klart ennå, dette blir en enkeltovernatting.)

Lør. 28. mars:
Relativt lang kjøredag gjennom Texas til Dallas. Her skal vi få med oss et viktig historisk sted, nemlig åstedet for president John F. Kennedys mord i 1963. Så fortsetter vi videre til Waco, og derfra til lille Clifton, som altså har fått lov å kalle seg «The Norwegian Capital of Texas». Her blir det også en enkeltovernatting, på Best Western «Velkommen»!

Søn. 29. mars:
Etter frokost tar vi oss en kjøretur i det nydelige området. Det var Cleng Peerson som brakte de første norske hit til Bosque County, som området kalles, og faktisk endte svært mange fra Aust_Agder opp her. I Clifton skal vi se det lille norske museet. Så er Cleng Peerson begravet på kirkegården i Norse, vi ser grava hans der, og fortsetter via Cranfills Gap til St. Olaf’s Church, også kalt The Old Rock Church og viktig i norsk-amerikansk sammenheng. Utpå dagen kjører vi videre sørover via hovedstaden Austin og ender opp i vakre San Antonio, der vi skal være de de siste tre nettene.

Man. 30. og Tirs. 31. mars:
San Antonio (grunnlagt i 1718) er USAs 8. største by og har en fantastisk blanding av mange kulturer: Indiansk, meksikansk, tysk, og afro-amerikansk sammen med innslag fra det ville vesten og ”The Deep South”. Dette gjør San Antonio til noe helt for seg selv! Hovedattraksjonen må sies å være ”The Alamo”, som spilte en viktig rolle i Texas’ kamp for frigjøring fra Mexico. Det var her Davy Crockett falt. Dette viktige minnesmerket ligger midt i byen, og vi skal se en flott og dramatisk IMAX-film om Alamo før vi ser selve bygningen. Et av de fineste områdene i San Antonio er ”El Paseo del Rio”, eller ”The Riverwalk” i sentrum, et restaurert område langs elva som renner gjennom byen. Her er det koselige fortauskafeer, småbutikker og mulighet for båtturer på elva. Det store markedet er også spennende å få med seg. I tillegg er byen kjent for de mange ”missions”, kirker/misjonsstasjoner fra spanjolenes tid på 1700-tallet, disse ligger litt utenfor sentrum, men vi tar en kjøretur ut dit og ser en av dem. Vi bor på et koselig hotell, i gåavstand til byen, så det blir en fin avslutning på turen å ha de siste dagene i San Antonio.

Ons. 1. april:
Hjemreise fra San Antonio, ruta er ikke klar ennå.

Tors. 2. april:
Tilbake i Norge igjen.

Praktiske opplysninger:
Pris: Kr. 33.900 per person i dobbeltrom, kr. 7500 i tillegg for enkeltrom.
Ved øking av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.
Hva dere får for pengene:
Fly Kjevik –Mesa, USA, retur San Antonio - Norge
14 overnattinger i motell/hotell
14 frokoster
All transport i USA
Inngang til nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til
To guider/reiseledere (Kristin og Terje)
En opplevelse for livet!

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)
-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)
-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.
Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.
Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland
Email: tesolh2@online.no

VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje