- SOLHEIM TOURS -
Opplevelsesreiser til USA 

Fra Salt Lake City til San Francisco 28.2. – 15.3. 2020

Velkommen til en uforglemmelig tur til den sør-vestre delen av USA! Vi gleder oss til å ta dere med til denne fascinerende delen av landet, typisk amerikansk og samtidig helt spesiell!
Her finner vi en blanding av ”engelsk”, spansk og indiansk kultur, og en overveldende natur. I tillegg får vi med oss et par av de største byene. Og vi kan regne med alt fra snø til palmer og shortsvær!


Fredag 28.2.:
Flyet vårt går fra Kjevik (evt. andre flyplasser med forb. til Amsterdam) tidlig på morgenen. Vi flyr fra Amsterdam til Salt Lake City, Utah, (med mulig mellomlanding) og kjører rett til motellet vårt, bare et kvarters vei fra flyplassen. Det er 8 timers tidsforskjell. Her blir vi i to netter.

Lørdag 29.2.:
Når vi er i Salt Lake City må vi jo se selve saltsjøen, eller Salt Lake. Etter frokost tar vi oss en tur dit. Deretter kjører vi gjennom selve byen, mormonernes hovedstad, og videre til minneparken øst for byen. Der skal vi se monumentet over stedet der Brigham Young først så utover dalen og sa: "This is the place!" Vi får også med oss en kort film om mormonernes historie. Så fortsetter vi østover på Interstate 80 til Park City, en gammel sølvgruveby som nå er et eksklusivt skisted. Her foregikk en del av øvelsene under vinter-OL i 2002.

Søndag 1.3.:
I dag er det søndag, og vi starter dagen med å høre det verdensberømte ”Mormon Tabernacle Choir” opptre. En uforglemmelig opplevelse! Vi får med oss de viktigste severdighetene på Temple Square, så tar vi oss en god søndagsbrunch på Hotel Little America (inkludert).
Så begynner vi på turen sørover langs Rocky Mountains. Et stopp på Cabela’s, en spennende jakt-, fiske- og sportsbutikk blir det også. Vi ender opp på koselige Ruby's Inn ved Bryce Canyon i kveldinga. 
 

Bryce Canyon

Mandag 2.3.:
Denne dagen skal vi se Bryce Canyon National Park, med de mest utrolige fjellformasjoner i fantastiske farger. For mange har Bryce Canyon blitt en av de største opplevelsene på turen. Vi kjører på en fjellrygg et stykke innover, og får med oss flere fotostopp. Fra Bryce kjører vi videre sørover. Overnatting på Parry Lodge i Kanab, byen som blir kalt «Utah´s Little Hollywood».

Tirsdag 3.3.:
I dag blir det en del kjøring, med mye å se. Fra Kanab, der bl.a."Krutrøyk" ble spilt inn kjører vi østover langs Vermillion Mountains og passerer Glen Canyon Dam, den nest største i Coloradoelva. Nå er vi inne i Arizona, og også i USAs største indianerreservat. Vi stopper i Page, og her skal vi oppleve den fantastiske Antelope Canyon sammen med en navajoguide. Herfra tar vi sørover gjennom navajoreservatet. I Cameron, som også ligger i reservatet, spiser vi middag på en koselig restaurant. Her har navajoene en ”trading post”, dette er nok en av de største og beste butikkene av sitt slag – mye fint indianerhåndverk!
Om kvelden er vi framme i Sedona-området, som skal være basen vår de neste tre nettene. Hotellet, Sky Ranch Lodge, ligger på en høyde utenfor byen og er utrolig trivelig.
 
Onsdag 4. og torsdag 5.3.:
Sedona er en nydelig liten by som ligger idyllisk til mellom røde fjell, og den er kjent som et kunstnersenter. Disse to dagene tar vi det litt mer med ro og koser oss her – og får et lite pusterom! Her er gode shoppingmuligheter, og også mulighet til småutflukter. En av kveldene har vi også en overraskelse til dere!
 
Fredag 6.3.:
Så er turen kommet til selveste Grand Canyon, regnet som et av verdens største underverker. Vi skal se en kjempefin film (3-D) før vi kjører inn i selve nasjonalparken. Vi kjører østover langs sørkanten (”The South Rim”) med mange stopp underveis, bl.a. må vi se Hopi House, med utrolig flott brukskunst, men her er det naturen selv som gjør det største inntrykket.
Om kvelden ender vi opp i Williams, en skikkelig Route 66-by. Overnatting her.2 stk. 1957 modeller på Route 66

 
Lørdag 7.3.:
Vi tar frokosten i Williams, og herfra kjører vi den legendariske Route 66 et stykke. Arizona er den staten som har mest igjen av den originale veien fra 1926, og vi stopper i den lille byen Seligman og får oppleve skikkelig Route 66-stemning! I Kingman tar vi en kombinert lunsj/Walmart-stopp. På ettermiddagen kommer vi til grensa mot Nevada. Her passerer vi Hoover Dam, som er en av verdens høyeste (218 m) og produserer vann og strøm til tre stater: Nevada, Arizona og California. Herfra er det bare 50 km til Las Vegas, hvor vi skal bo i to netter på Stratosphere Hotel.
 
Søndag 8.3.:
Las Vegas har enormt mye å by på, så her kommer tida til å fly! Først blir det en diger buffet-frokost, så tar vi for oss byen! Fra Venezia er det bare å krysse gata, så er vi i Paris, og litt lenger nede finner vi både New York og Egypt. Alle disse er enorme hoteller, selvsagt med kasinoer, så det skulle være nok av muligheter til å spe på reisekassa! Denne dagen må vi regne med å bruke beina mye, det er den eneste måten å få sett Las Vegas på. En del av dagen får dere til egen disposisjon.
 
Mandag 9.3.:
Kanskje litt mettet av glitter og glamour setter vi kursen videre vestover gjennom ørkenen. Vi krysser grensa til California, og da er vi kommet til staten vi skal være i resten av tida. Calico er en restaurert sølvgruveby, og her tar vi lunsjpausen vår. Etter hvert tar ørkenen slutt, det grønnes og vi nærmer oss Stillehavet. Denne ettermiddagen blir det tid til shopping på en stor mall (handlesenter) i Victorville. Om kvelden ender vi opp ved Stillehavet i Los Angeles, USAs nest største by!
 
Tirsdag 10.3.:
Det går jo ikke an å ha vært i L.A. uten å ha sett Hollywood! På formiddagen tar vi en runde her, vi rusler på Sunset Boulevard og ser etter kjente navn i stjernene på Walk of Fame. Men dagens hovedattraksjon blir Universal Studios. Her blir vi tatt med på en reise gjennom filmens verden, vi kommer bak kulissene og får også med oss flere show. Spennende dag! Fra Universal Studios kjører vi en times tid ut av byen før vi tar kvelden.

 
Onsdag 11.3.:
Så bærer det nordover langs kysten. I Santa Barbara finner vi en av de 21 «missions» (kirker/”misjonsstasjoner”) som ble grunnlagt av spanjolene på 1700-tallet da de inntok California sørfra. Dette er en viktig del av Californias historie, og Santa Barbara Mission, også kalt ”Queen of the Missions”, er helt spesiell, bl.a. fordi at det er den eneste som har vært i kontinuerlig bruk siden den ble grunnlagt – den katolske menigheten har den fortsatt som sin kirke.
Solvang er en dansk småby, i alle fall så dansk som det går an å bli i Amerika! Her må vi også kikke litt, og kanskje smake på et par ”æbleskiver”!
Så følger vi Highway 1 nordover, en naturskjønn veistrekning. Vi overnatter i Cambria, en koselig småby ved Stillehavskysten, på Sea Otter Inn, og spiser middag på en restaurant med utsikt over Stillehavet. To netter i naturperlen Cambria.
 

Fra Hearst Castle

Torsdag 12.3.:
Første del av dagen går med til å se en av Californias største attraksjoner, aviskongen W. R. Hearst’s (”Citizen Kane”) enorme palass, dette må bare oppleves! Både bygningene, antikvitetene og ikke minst beliggenheten… dette fins det ikke maken til! Litt lenger nord holder det til en koloni med elefantseler. Spennende dyr som vi tar en titt på før vi kjører tilbake til hotellet og tar en rolig ettermiddag/kveld. For dem som har lyst blir det en liten tur inn i småbyen Cambria, med flere antikvitetsbutikker.

Fredag 13.3.:
Fra Cambria kjører vi nordover forbi Hearst Castle og selene og følger den nydelige Highway 1 gjennom Big Sur-området. (For tiden er Highway 1 stengt, da kjører vi Salinas-dalen isteden.) Vi tar et stopp i USAs sørligste redwoodskog (verdens høyeste treslag). Utpå dagen ender vi opp i San Francisco der vi først sjekker inn på hotellet vårt rett ved flyplassen, The Dylan at SFO. Deretter blir det en liten rundtur i byen der vi får med oss en liten smakebit av byen, bl.a. Golden Gate Bridge og Fisherman’s Wharf. Om kvelden spiser vi middag på Fisherman´s Wharf, med utsikt til havna og Alcatraz.
 
Lørdag 14.3.:
Tidspunkt for hjemreise er foreløpig ikke klart, men vi reiser fra flyplassen i San Francisco en gang i løpet av dagen.
 
Søndag 15.3.:
Tilbake i gamlelandet igjen...
Praktiske opplysninger:
Pris: Kr. 34.900 per person i dobbeltrom, kr. 7400 i tillegg for enkeltrom.
Ved øking av dollarkursen kan prisen stige noe, og det er også mulighet for mindre forandringer i programmet.
Hva dere får for pengene:
• Fly Kjevik –Salt Lake City, USA, retur San Francisco - Norge
• 15 overnattinger i motell/hotell
• 15 frokoster
• All transport i USA
• Inngang til nasjonalparker, musèer, og andre severdigheter vi tar dere til, inkludert her er Universal Studios og Hearst Castle + flere andre steder
• To guider/reiseledere (Kristin og Terje)
• En opplevelse for livet!

-Evt. avbestillingsforsikring må dere ordne selv, samt reiseforsikring (påkrevd)
-Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det må også søkes om innreisetillatelse til USA (ESTA), det er vi gjerne behjelpelige med (koster for tiden $ 14)
-For å reise må du være rimelig frisk (legeattest om nødvendig), du må kunne bruke beina noen hundre meter og bære din egen koffert selv, også i trapper.
Har du spørsmål, ring oss gjerne på 90138683.
Vår adresse er: Bøylestadveien 512, 4820 Froland
Email: tesolh2@online.no
 
VELKOMMEN MED PÅ TUR!

Kristin og Terje